(Østlands-Posten)

Blant de 19 er både Bethel Hailegiorgis og Nicole Elisabeth Stia fra henholdsvis Larvik og Lardal.

Miss Norway-arrangøren skriver på sin nettside at dommerne har hatt en krevende vurdering av innsatsen til kandidatene med blogging, foto, presse, veldedighet og sponsoroppdrag.

Les også: Nicole er med i Miss Norway

– Det er arbeid med disse aktivitetene som har avgjort hvem som går videre i konkurransen. Det er verdt å merke seg at det er meget sterke kandidater blant årets semifinalister. Konkurransen er jevn, heter det på nettsiden.

 

Årets konkurranse i Miss Norway startet i august 2016 og vil fortsette frem til finalen lørdag 29. juli.

Les også: Etter vanskelige år bestemte Bethel seg for å gjøre det hun ville mest

– Flere av semifinalistene satser alt, og er allerede i gang med trening i show-walk, produksjon av video-presentasjon til finaleuttaket og de andre aktivitetene som må på plass før uttaket i mars-april, skriver arrangøren.

 

Miss Norway ble i slutten av 2012 lagt helt om til å fokusere på aktiviteter. Det er innsatsen med foto, show-walk, sponsoroppdrag, media og veldedighet som avgjør om man går videre til finalen. Konkurransen går over 12 måneder. Flere av årets semifinalister har konkurrert tidligere år.

 

Les også: Andreplass til Thea Bull

Les også: Få på modellkurs

Regjerende Miss Norway og Norges kandidat i Miss Universe, Christina Waage konkurrerte over to år før hun ble kronet Miss Norway. 

Vinneren av konkurransen går videre til konkurransen om å bli Miss Universe.