Gå til sidens hovedinnhold

Skiftende værtype fram mot pinse

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag blir ukens varmeste og fuktigste dag her sør. Denne uken får du bruk for både solbriller og paraply.

(Tønsbergs Blad)

Vi har en såpass skiftende værtype akkurat nå at statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe synes det er vanskelig å si noe om det kommende pinseværet, men de neste dagene gjelder både solbriller og paraply.

– Det er ikke noe avklart værsystem å snakke om, men vi kan snakke om værtendenser, sier Alsvik Walløe til NTB. Han understreker at været vil skifte fra dag til dag den kommende uken.

Lyn og torden

Ifølge meteorologen er det mye nedbør som skal passere Norge de neste dagene.

Samtidig er det en del nedbør som skal passerer gjennom Sør-Norge natt til mandag, og tidlig mandag morgen.

Onsdag vil en ny runde med nedbør bevege seg gjennom Sør-Norge. Onsdag kveld kommer dette regnet nordover, men meteorologen melder om ganske gode temperaturer rundt om.

– Torsdag vil det bli enda varmere. Da kommer det nemlig svært varm luft opp til Sverige fra Øst-Europa, noe som vil merkes i Sør-Norge også, sier meteorologen, som samtidig ser kjølig luft seile opp i vest, noe som kan bety lyn og torden enkelte steder.

– Vi kan godt få både regn, lyn og torden på Sør- og Østlandet torsdag, men samtidig blir det over 20 grader enkelte steder. Torsdag ser ut til å bli både den varmeste og våteste dagen her sør.

Solbriller og paraply

Fredag faller temperaturen noen grader i sør etter den varme torsdagen.

– Men det er veldig vanskelig å si noe konkret om helge- og pinseværet. Med en så pass skiftende værtype kan jeg ikke si noe sikkert når vi kommer så langt fram i tid. Det jeg kan si er at været nå de nærmeste dagene vil variere veldig, det vil skifte og oppleves forskjellig fra dag til dag.

– Både paraply og solbriller kan være lurt å ha med seg ut de neste dagene, slår statsmeteorologen fast.

Les også

Trafikkulykke i sentrum - sort cabriolet stakk fra stedet

 

Les også

Kø og omkjøringer på E18

 

Kommentarer til denne saken