Gå til sidens hovedinnhold

Vestfoldinger fikk igjen 1,8 milliarder kroner igjen på skatten

Artikkelen er over 3 år gammel

Tallene fra skatteoppgjøret 2016 er klart. Her får du en oversikt over det samlede skatteoppgjøret i Vestfold. Fra fredag morgen kan du også sjekke din egen skatt – og naboens.

(Tønsbergs Blad)

Tidlig fredag morgen vil avisen presentere de lokale skattelistene. Da vil du kunne se hvem som betalte mest skatt der du bor og se hvem som topper skattelistene i fylket.

Du kan også selv gå inn for å søke i årets skattelister på skatteetaten.no. Du kan søke både din egen skatt og for eksempel naboens.

Men, og dette må du være oppmerksom på, for å kunne søke i skattelistene må du logge deg inn, og det betyr at den du søker på kan se hvem som har vært inne og sett på sine skattetall. På samme måte kan du se hvem som har søkt på deg.

Sakene som legges ut fredag er forbeholdt våre abonnenter. Du kan få full tilgang i fem uker for fem kroner.

Flere fikk igjen på skatten

Skatteoppgjøret for Vestfold viser at 217.700 skattytere har betalt til sammen 20,6 milliarder kroner i skatt. Imens selskaper i Vestfold har betalt 1,5 milliarder kroner i skatt.

I Vestfold fikk 8 av 10 skattytere i gjennomsnitt et tilgodebeløp på 11.900 kroner. Det vil si at rundt 149.000 personlige skattytere har fått nesten 1,8 milliarder kroner igjen på skatten.

Nær 32.400 skattytere måtte betale restskatt, på til sammen 978 millioner kroner. Det vil si 30.200 kroner i gjennomsnitt.

LES OGSÅ: Egentlig skal du betale mindre når du kjøper take away, men flere restauranter tar pengene selv

Ny ordning

Etter at den nye skatteforvaltningsloven trådte i kraft 1. januar i år, fastsetter du selv grunnlaget for skatten din når du oppgir inntekt, formue, gjeld og fradrag i skattemeldingen. Det betyr at du ikke lenger trenger å sende en klage på skatteoppgjøret til Skatteetaten, hvis du i etterkant oppdager feil.

‒ I de aller fleste tilfeller trenger du ikke lenger å klage for å endre skatteoppgjøret. Hvis du oppdager at opplysningene i skattemeldingen er feil, skal du endre selv slik at Skatteetaten kan beregne riktig skatt. Du endrer ved å gå til skatteetaten.no og logge deg inn på skattemeldingen på vanlig vis, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter.

LES OGSÅ: Kommunene får mer penger, men fylkesmann Per Arne Olsen advarer: – Nå bør de spare mest mulig

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.