Skal fortelle om prinsessen

Prinsesse Kristina-foreningen skal delta på den store båtmessen som holdes på Lillestrøm i mars.

Prinsesse Kristina-foreningen skal delta på den store båtmessen som holdes på Lillestrøm i mars.

Artikkelen er over 5 år gammel

Prinsesse Kristina-foreningen skal i år delta på Norges største båtmesse, Sjøen for alle.

DEL

Foreningen, med mange ivrige medlemmer fra blant annet øyene, skal holde foredrag om prinsessen for både barn og voksne i hallen på Lillestrøm, og målsettingen er at det nylig sjøsatte Kristinaskipet skal være kulisse på utstillerstanden. Foreningen har lang erfaring i å arrangere pedagogiske opplegg for skoleelever.

Prinsesse Kristina levde i Middelalderen, og denne tidsepoken behandles på barnetrinnet. Foreningens styreleder Anna Evelyn Lindhjem har holdt fortellingsforedrag for 4. trinn tidligere, og har sørget for at læreren har fått med seg et klassesett med arbeidshefter til etterarbeid om temaet. Ambisjonen med foredragene på Sjøen for alle er å gi barna kunnskap om middelalderen og Prinsesse Kristina på en så livlig og engasjerende måte som mulig. Forhåpentlig med Kristinaskipet som ramme – men garantert i et maritimt miljø.

Sjøen for alle er Norges største båtmesse og arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm den 18.-22. mars. Årets messe har nesten tre ganger så mange utstillere som i 2014, opplyses det i en pressemelding.