Gå til sidens hovedinnhold

Semsveien på Nøtterøy: Farlig for syklister og gående

Artikkelen er over 1 år gammel

Åpent brev til lederen av fylkeskommunens hovedutvalg for samferdsel, Arve Høiberg (Ap):

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Tønsbergs Blad)

Hei, Arve Høiberg, jeg vil gjerne fortelle deg om fylkesveien Semsveien på Nøtterøy, hvor jeg selv bor i nr. 32. Jeg skriver til deg som leder for hovedutvalget fordi jeg tidligere ikke har blitt hørt i verken gamle Vestfold fylkeskommune eller tidligere Nøtterøy kommune.

Saken er ganske enkelt at jeg er bekymret for alle de myke trafikantene som bruker veien og ferdes langs den.

Ingen av de tidligere myndighetene foretok seg noe for å rette på de trafikkfarlige forholdene. Det er bebyggelse langs store deler av Semsveien, men det fins ikke fotgjengeroverganger hvor barn og voksne kan krysse trygt. Fartsgrensen er 60 km i timen, og det er til tider mange som overtreder denne grensen, noen grovt.

I fjor vinter talte jeg over ti utforkjøringer der hvor veien er farligst. Det er kun sykkelsti på den ene siden av veien, og det gjøre kryssing nødvendig for syklister og fotgjengere som bor eller kommer fra sideveier og eiendommer på motsatt side. Langs veien ligger institusjonen Bjønnesåsen, hvor det bor gamle og mennesker med psykisk sykdom. Disse må også krysse veien hvis de ønsker å gå en tur i det vakre landskapet her på Nøtterøy.

Alle sideveiene som går inn på Semsveien har nedsatt hastighet og opphøyde fotgjengerfelter. På disse veiene har myndighetene fullt ut tatt hensyn til myke trafikanter. For oss som bor langs Semsveien er det vanskelig å forstå hvorfor bilene som bruker denne veien har alle rettigheter, mens myke trafikanter ikke har noen.

Men det alvorligste er likevel at vi hver dag året rundt bare må håpe at det ikke skal skje en alvorlig ulykke. Det er ikke holdbart i lengden. Jeg henvender meg til deg i håp om at du vil gripe fatt i dette og få gjort det som er nødvendig slik at folk kan ferdes trygt i nærområdet sitt.

Kommentarer til denne saken