- Det var en tøff start selv om matbutikkene fikk holde åpent under nedstengningen, sier Quang Van Nguyen i dag. Mens de store matvarekjedene gikk på offensiven med hjemmelevering og mer, måtte han promotere den nye butikken under krevende koronarestriksjoner på egen hånd. Han har drevet butikken som enkeltmannsforetak uten ansatte.

Idet Norge markerer at det er tre år siden pandemien førte til nedstengning, legger han butikken Østen Hai Phong ut for salg på finn.no. I annonsen står det at lokalet har et bruksareal på ca. 220 kvadratmeter. Butikken ligger midt i hjertet av Borgheim, tett på tannlege, bakeriutsalg, kjøreskole og nyåpnet treningssenter.

- Butikken selges med eller uten varebeholdningen, sier Quang.

Av spesialiteter han har satset på, kan nevnes kaffe fra Stavanger Kaffebrenneri og veganske varer.

- Enkelte kunder kommer helt fra Sandefjord for å kjøpe disse varene. Faste kunder er bekymret for at de vil forsvinne fra varesortimentet, sier Quang.

Det første året med butikk var preget av pandemien. Da samfunnet åpnet opp igjen, startet krigen i Ukraina. Matvareprisene går opp. Høyere renter og inflasjon rammer globalt. Mange har mindre penger å handle mat for. Det er vanskelig konkurrere med tilbudene til de store butikkjedene, slik han opplever det.

- Små bedrifter får ikke strømstøtte. Jeg har gjort en rekke tiltak for å redusere strømregningen ned mot det halve. Blant annet har jeg tatt bort fem frysedisker og fjernet noen lysrør.

Bak bygningen hvor butikken holder til reiser det seg et stort leilighetskompleks. Stadig flere turister passerer på vei til Verdens Ende. Borgheim sentrum vokser. Likevel velger han å legge inn årene.

- Mest av alt selger jeg butikken for å få mer tid hjemme, sier Quang.