Se hvem som har fått kulturarvstøtte

VIKING-FORMIDLING: Det satses hard på blant annet formidlingen av viking-kulturarven. Noe som også gjenspeiles i fordelingen av disse støttemidlene.

VIKING-FORMIDLING: Det satses hard på blant annet formidlingen av viking-kulturarven. Noe som også gjenspeiles i fordelingen av disse støttemidlene. Foto:

Fylkeskommunen har nå delt ut 625 000 kroner til formidling av kulturarv i 2020.

DEL

(Tønsbergs Blad) Torsdag fordelte hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i Vestfold og Telemark totalt 625 000 kroner til 13 planlagte prosjekter innenfor formidling av kulturarv.

Det kom til sammen inn 20 søknader med en samlet søknadssum på 2,7 millioner kroner.

- Stor bredde

Som i tidligere år er mange søknader knyttet til vikingtidssatsningen, men det er også spennende prosjekter på gang som omhandler andre tidsepoker.

- Det er stor bredde i tematikken i søknadene og jevnt over høy kvalitet på prosjektene, som har gjort det krevende å prioritere fordelingen av tilskuddsmidlene. Årets søknader har geografisk tyngde i «gamle Vestfold», men dette vil nok endre seg når ordningen blir bedre kjent i hele det nye fylket vårt, sier Maja Foss Five, leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

HØYT NIVÅ: Prosjektene som søkte om støtte, har jevnt over holdt høyt nivå, mener Maja Foss Five, leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

HØYT NIVÅ: Prosjektene som søkte om støtte, har jevnt over holdt høyt nivå, mener Maja Foss Five, leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

Fremover kan fylkets innbyggere og tilreisende blant annet ta del i vikingmarked, vikingfestival, historiske spel, spennende industrihistorie og få glede av flere søkbare baser med fotodokumentasjon fra kjente fotografer og ulik tematikk.

- Godtar koronaavlysninger

- For mange søkere har den fylkeskommunale støtten stor betydning, og vi mener det uansett størrelse på prosjektet er viktig å bidra der hvor betydningen for regionen og virkningen for satsningene vurderes å være størst, forklarer Foss Five videre.

Fylkeskommunen kommer ikke til å kreve tilbake tilskudd til aktiviteter som må utsettes eller ikke kangjennomføres som følge av koronautbruddet.

- Hele kulturlivet er hardt rammet av koronakrisen med avlysninger og utsettelser av arrangementer og prosjekter, og vi føler på en ekstra takknemlighet over å få bidra med tilskudd i en tid som dette. Vi skulle gjerne ha delt ut flere midler til enda flere aktører, sier hovedutvalgslederen.


Disse fikk støtte til kulturarvformidling

Lokalhistorisk senter, Horten: 55.000 kroner.

Erling Pedersen (Torstrands rose): 70.000.

Nesjar Teaterforening: 45.000.

Stiftelsen Oseberg Vikingarv: 75.000.

Karimat (Vikingmat i Vestfold): 40.000.

Borre Vikinglag: 55.000.

Sandar historielag: 35.000.

Erik Jacobsen Mediaproduksjoner: 75.000.

Det nye teaterkompaniet: 70.000.

Midgardsblot: 75.000.

Telemark og vestfolds Husflidslag: 10.000.

Sandefjord og omegn metallsøkerforening: 10.000.

Lardex bildegruppe: 10.000.
LES OGSÅ: Her har sjetteklassingene fått frie tøyler

LES OGSÅ: Torbjørn kom med gode vikingskip-nyheter: – Det må være lov å bruke sunn fornuft

Artikkeltags