Gå til sidens hovedinnhold

Det kryr av sommerteater for voksne, mens barna får lite. Det gjør Anne noe med.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag og tirsdag kan du møte «Petra og ulven» i Hvasser kirke.

(Tønsbergs Blad)

– Barna bør også få sommerteater! Mens det kryr av sceneunderholdning for voksne, er det langt mellom tilbud for barn i år. Kattas Figurteater Ensemble samarbeider med Tjøme og Hvasser menigheter, og arrangerer sommerteater i Hvasser kirke for aller første gang. Om det blir vellykket, fortsetter vi også til neste år, sier Kattas leder, Anne Helgesen.

Dukketeater med orgelmusikk

Det handler her om forestillingen «Petra og Ulven», en versjon av Sergej Prokofievs kjente orkesterverk «Peter og ulven», her arrangert for orgel og dukketeater. Forestillingen er blitt til som et samarbeid mellom kantor og orgelpedagog Bjørn Vidar Ulvedalen og Kattas.

LES OGSÅ: Bjørn hadde en visjon – nå blir kirkegulvet forvandlet til en eventyrverden

Forestillingen er full av spenning og forviklinger, for en figur er nødvendigvis ikke en hel dukke.

– Av og til er det bare en hale, et nebb, en stjert. Og hva innebærer det egentlig når ulven spiser anda? Ulven har rett nok et gruvekkende oppsyn, men ikke engang barn ned mot treårsalder blir redde, for de ser jo hele tiden at ulven bare er Petra som har kledd seg ut.

– Fra Tønsberg

Petra spilles av Madeleine Barosen Herholdt fra Tønsberg. Madeleine går rett fra hovedrollen i Shakespeare-forestillingen i Thalowhullet på søndag, til figurteater på mandag.

– Etter en ungdomstid hvor hun spilte i Sjøbodteatret og Kattas, er hun nå ferdigutdannet skuespiller fra École Internationale du théâtre de Jacques Lecoq i Paris. Hun framstår som en oppfinnsom skuespiller og figurspiller med store fysiske og visuelle muligheter. Fra januar 2019 er hun engasjert som figurspiller ved Riksteatret, opplyser Helgesen.

LES OGSÅ: Engler og hekser inntar Slottsfjellet: – Det kommer til å synes over hele byen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.