– Underkjølt regn er det vanskeligste vi kan få. Kjetting gjør det nesten bare verre

BLIR STÅENDE: Stillestående køer ut fra Tønsberg hindrer busstrafikken. Dermed blir det umulig for bussene å holde ruta.

BLIR STÅENDE: Stillestående køer ut fra Tønsberg hindrer busstrafikken. Dermed blir det umulig for bussene å holde ruta. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Nær sagt alt av busser sto stille i tønsbergsområdet onsdag ettermiddag. Underkjølt regn gjorde det svært vanskelig på veiene.

DEL

(Tønsbergs Blad) Med væromslag, snø og kald bakke med regn på toppen, merket alle som var ute at det var svært glatt. Det medførte store problemer for VKT og avviklingen av busstrafikken. Spesielt hard rammet var Tønsberg-området.

– Det er kø i alle retninger. Bussene kommer seg ikke engang ut fra terminalen. Jeg håper at veiene snart er mindre glatte slik at dette kan løse seg, sa markedsdirektør i Vestfold kollektivtrafikk (VKT) Trond Myhre til avisen ved 15-40-tiden. Det skulle gå noen timer før han fikk ønsket innfridd.

– Nå ser det veldig mye bedre ut. Vi har en rute i Sandefjord som går til Åbol, den er innstilt. Også mot Skoppum har vi problemer på grunn av et vogntog som sperrer. Utover dette går alle bussene, sier Myhre ved 18.45-tiden.

LES OGSÅ: Buss skled ned bakken og sperret trafikken

Kjetting gir trøbbel

Han mener underkjølt regn er noen av det vanskeligste føreforholdet bussene kan ha.

– Sånn som det er nå, hjelper det lite med salting. Heller ikke kjetting er til hjelp, tvert om, det kan gjøre alt bare verre sier han og utdyper:

– Kjettingene trenger noe å få feste i, for eksempel snø og tykkere is. Slik det er nå med underkjølt regn, får ikke kjettingene tak. Da kan man skli på kjettingene, sier han.

LES OGSÅ:  – Kom over i motgående kjøreretning da han sovnet

Forsinkelser

Selv om bussene igjen kjører, er det oppstått forsinkelser mange steder. VKT håper å kjøre inn mye av dette. Selskapet har heller ikke mottatt mange klager på kaoset som oppsto.

– de fleste har tatt dette greit, men enkelte klager har jo kommet. Sørover, i Sandefjord og Larvik har det gått stort sett greit. Det har det nordover også. Det kan se ut som at været og glatt føre nå nærmer seg Horten, men jeg har ikke fått noen meldinger om problemer, sier Myhre.

Saken blir oppdatert.

Artikkeltags