Rune Hübner humrer på telefon fra den svenske skjærgården. Koster, nærmere bestemt.

Der er han og kona Gunn Elisabeth - og bikkja Balder - på ferie i en fiskeskøyte.

- Dette er den første ferieturen vi har siden jeg starta Fjordtaxi for seks-sju år siden, forteller 59-åringen.

Hadde med plakat

Helt ferie har det imidlertid ikke vært. Rune har nemlig firmaet sitt langt framme i pannebrasken også når han har fri. Såpass langt framme at han startet ferien med å lage reklame for seg selv i beste sendetid på TV 2.

- Hehe, ja det var et stunt. Snikreklame. Vi ler fortsatt når vi tenker på det.

Og det han tenker på, er tidenes aller siste Allsang på grensen-program. Der var Rune og kona i publikum. Blant 7.500 mennesker. Rune hadde med seg en liten plakat med informasjon om firmaet sitt, i tilfelle sjansen skulle by seg til å slenge inn litt egenreklame foran noen hundre tusen seere. Det gjorde den.

- Vi så at kameraene sveipa rundt der, men man vet jo aldri når en eventuelt er i TV-ruta, og om det i så fall blir redigert bort, så da programmet ble sendt på torsdag, visste jeg ingenting om at vi var kommet med.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Fikk meldinger

Siden Rune og Gunn Elisabeth var på bøljan blå, tok de seg ikke tid til å se programmet. Det var først da de våknet dagen etter, at de ble klar over at stuntet hadde lykkes.

- Da vi våknet, var jo Facebook-sida mi full av bilder fra kamerater som hadde lagt merke til gimmicken.

- Har du sett sendinga selv nå?

- Ja, vi har vært på nett og sett det. Det var artig, det. Innspillinga tok tre timer, og det var jo stappfullt av folk på festningen, så det var ikke gitt at det kom med.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Faste gjester

Rune og Gunn Elisabeth har vært publikum på allsangen mange ganger, uten å snikreklamere.

- Vi har vært der ni-ti ganger, for ungene har vært veldig ivrige på det. Nå er de opptatt med jobber, så de var ikke med denne gang, og det var bare såvidt vi fikk billetter også. Dette var jo den siste sendinga, og billettene var utsolgt, men så ble det lagt ut noen ekstra, som vi fikk tak i.

- Tror du reklamestuntet får noen effekt?

- Neida. Men jeg må jo prøve å være synlig. Hva TV 2 syns om stuntet, vet jeg ikke, men jeg har iallfall ikke hørt noe, eller fått regning ennå, spøker Hübner.

Les også

Elisabeth har en helt spesiell hage på Hvasser