Gå til sidens hovedinnhold

I februar i år døde Siri Walthers mor, Eva Berg. Siden 2007 hadde hun bodd sammen med ektemannen i en utleieleilighet på Sjølyst.

Siris far, Trygve Berg, døde for fire år siden. Leiligheten de leide var ment for par, men Eva fikk fortsette å bo der etter ektemannens bortgang.

Da Siri sa opp foreldrenes leiekontrakt med Leganger Hansens Legat, som administrerer leilighetene, fikk hun vite at det i leiekontrakten sto anført at leiligheten skulle overleveres tilbake til legatet i den samme oppussede standen som den var da foreldrene flyttet inn.

Regningen kom på 88.000 kroner og kombinert med morens opphold på Smidsrød Helsehus og begravelsen, var arven oppbrukt.

– Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at dette skulle skje. Mor og far nevnte aldri noe som helst om at dette punktet i avtalen fantes og jeg tror ikke de selv var klar over at dette faktisk kunne bety så store utgifter.

Siri Walther

– Jeg tenker at det må være noe galt med måten legatet formidler informasjonen på til dem som de skriver leiekontrakter med. Dette burde jo ikke komme som en overraskelse på folk.

Siri Walther

– Regningen kom som et stort sjokk for meg

Da Siris foreldre døde, gikk 88.000 kroner av arven til å pusse opp leiligheten de leide. Det kom som et sjokk for tjømlingen.

Artikkelen er over 2 år gammel
For abonnenter