Gartneri fra Nøtterøy til topps i Berlin: – En stor anerkjennelse

VANT: Frilandsgartneriet Bjertnæs og Hoel fra Nøtterøy ble vinneren av den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2017. Fra venstre: Inger Solberg i Innovasjon Norge, Henrik Raastad-Hoel, Åsmund Bjertnæs og mat- og landbruksminister Jon Georg Dale.

VANT: Frilandsgartneriet Bjertnæs og Hoel fra Nøtterøy ble vinneren av den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2017. Fra venstre: Inger Solberg i Innovasjon Norge, Henrik Raastad-Hoel, Åsmund Bjertnæs og mat- og landbruksminister Jon Georg Dale. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Frilandsgartneriet Bjertnæs og Hoel fra Nøtterøy stakk av med førstepremien på 250 000 kroner samt heder og ære.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Dette er svært gøy og inspirerende for oss. En stor anerkjennelse til den fenomenale gjengen som jobber hos oss, sier Åsmund Bjertnæs, etter å ha mottatt den nasjonale bedriftutviklingsprisen i landbruket 2017.

LES OGSÅ: Nå er banken tilbake i sentrum: – Vi er kanskje litt kjerringa mot strømmen

Nyskapende

Prisen ble delt ut av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og divisjonsdirektør Inger Solberg, under den internasjonale mat og landbruksmessen Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin torsdag.

– Bjertnæs og Hoel oppfyller kriteriene for prisen på en ekstraordinær måte. Her driver de en innovativ og nyskapende virksomhet med solid økonomi, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.

MANGFOLD: Henrik Raastad-Hoel, Øystein Hoel og Åsmund Bjertnæs i Bjertnæs og Hoel er en stor arbeidsgiver for arbeidere fra flere land.

MANGFOLD: Henrik Raastad-Hoel, Øystein Hoel og Åsmund Bjertnæs i Bjertnæs og Hoel er en stor arbeidsgiver for arbeidere fra flere land.

Mangfold

Bjertnæs og Hoel på Nøtterøy ble etablert i 2009, da de to familiebedriftene slo seg sammen. Hovedkontoret ligger i dag på Smidsrød Gård på Nøtterøy.

– Mangfold av nasjonaliteter og kulturer bidrar til et utviklende arbeidsmiljø. Et viktig mål for oss er å skape en meningsfull og lærerik arbeidsplass, sier Bjertnæs.

LES OGSÅ: Her kan det bli 18 eneboliger, småhus tett i tett eller blokk

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket (tidligere Bygdeutviklingsprisen). I hvert fylke blir det kåret en vinner som får 50 000 kroner. De lokale vinnerne kjemper så mot hverandre i konkurransen om den nasjonale prisen, som er på 250 000 kroner.

Artikkeltags