(Tønsbergs Blad)

Facebook-gruppen Færdertinget har 1.950 medlemmer, og er en gruppe som diskuterer ting som skjer i Færder kommune. Det er den mest aktive gruppen for politisk debatt i kommunen.

Motstand fra flere hold

Tidligere har Tønsbergs Blad skrevet om profilen «Olav Jensen», en aktiv debattant i gruppen. Profilen har mottatt kraftige reaksjoner for sine innlegg og kommentarer, blant annet fra Høyre-politiker Arne Magnus Berge.

– Alle skal få ytre seg inne på gruppen, men jeg synes ikke det er greit at en person som opererer med et pseudonym, stadig vekk skriver kommentarer i kommentarfeltet for å provosere, sa Berge til Tønsbergs Blad tidligere.

Arbeiderpartiets Steinar Gulvåg viser også misnøye til pseudonym-profilen.

– Hvis han eller hun ikke ønsker å avsløre sin rette identitet, bør personen utelukkes fra all videre debatt, skrev Gullvåg til TB tidligere.

Nå melder «Olav Jensen» i et lengre innlegg, at han velger å melde seg ut av Færdertinget. Han skriver at han synes det er leit, og at han håper de viktige debattene vil fortsette.

– Jeg tar min hatt og går, og håper det kan bidra til ro, står det i innlegget.

Fokus vekk fra Christine Norum

Færdertingets administrator, Rita Sundseth Eriksen sier det er synd at «Olav» nå gir seg i Færdertinget.

– Han har gode refleksjoner og kommer med gode innspill, sier Eriksen. – Han har overhode ikke en som har utmerket seg som en kverulant person ute etter bråk.

Eriksen hevder at misnøyen mot «Olav Jensen» har blusset opp den siste tiden for å få fokuset vekk fra debatten rundt tidligere rådmann i Tjøme, Christine Norum. Eriksen mener mange av «Olavs» motstandere har først den siste tiden vist seg aktive i Færdertinget.

– Motstanden mot «Olav Jensen» eksploderte etter Tjøme-saken. Flere av motstanderne hans har aldri vært blant dem som har brukt Færdertinget, sier Eriksen.