Gå til sidens hovedinnhold

Politiet tar ut siktelse mot Færder kommune etter dødsfallet

Artikkelen er over 2 år gammel

Dette opplyser Politiet i Sør-Øst i en pressemelding torsdag ettermiddag.

(Tønsbergs Blad)

«Sør-Øst politidistrikt har i dag tatt ut siktelse mot Færder kommune med grunnlag i brudd på helsepersonellovens bestemmelse om organisering av virksomheten, opplyser politiadvokat Katrine Christensen Brygard.

Bestemmelsen sier at virksomheten plikter å organisere seg slik at helsepersonell er i stand til å overholde sine lovpålagte plikter.

Siktelsen tas ut på bakgrunn av etterforskning politiet har gjort og de opplysninger som har blitt innhentet til nå.»

LES OGSÅ: Frigir navnet på den omkomne

Ordfører Roar Jonstang ønsker ikke å kommentere saken:

– Jeg vil ikke si noe om dette, jeg henviser til rådmannen, sier Jonstang.

– Som forventet

Rådmann Toril Eeg har følgende kommentar til siktelsen:

– I en så alvorlig hendelse, er det som forventet. Politiet har gjennomgått det vi har sendt over og funnet grunn til å ta ut siktelse. Det forholder vi oss til, sier Eeg torsdag ettermiddag.

Les også

Kommunen er siktet etter dødsfallet: – I en så alvorlig hendelse, er det som forventet

 

Kvinne siktet

Fra før av er det tatt ut foreløpig siktelse mot en kvinne i 30-årene for brudd på helsepersonelloven.

– Bakgrunnen for siktelsen er at kvinnen, som er ansatt i Færder kommune, ikke var tilstrekkelig aktsom i forbindelse med at en pasient ved en institusjon i Færder kommune skulle senkes ned i et badekar ved hjelp av en heiseanordning, skriver de i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kvinne siktet etter dødsfallet

Dette er saken

Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Les også

Familiens bistandsadvokat: – Dette er en dypt tragisk sak for dem

 

Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

– Vi vil utføre en hendelsesanalyse der vi vil se på kompetansen, kommunikasjonen, prosedyrer og retningslinjer ved denne omsorgsboligen. Hensikten er å bidra til at slikt aldri skjer igjen, har rådmann Toril Eeg tidligere uttalt til Tønsbergs Blad.

Dette er saken

■ Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

■ Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitessykehus i Bergen.

■ Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

■ Tirsdag 26.mars ble en kvinne i 30-årene siktet i saken. Det er i følge foreløpige medisinske undersøkelser konkluderer med at det er rimelig å anta at dødsårsaken er brann/skåldingsskader.

Kommentarer til denne saken