Tre pågrepet etter forfalskninger av den nye 200-lappen

Sedlene er blitt forsøkt brukt i Tønsberg, på Nøtterøy og på Tjøme.

Sedlene er blitt forsøkt brukt i Tønsberg, på Nøtterøy og på Tjøme. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet opplyser at falske 50-lapper og 200-lapper av den nye typen er i omløp i Tønsberg-distriktet. Tre personer er pågrepet i saken.

DEL

(Tønsbergs Blad) I løpet av de to siste døgnene har politiet i Vestfold funnet og beslaglagt over 20 falske 50-lapper og fem-seks falske 200-lapper, skriver NRK.

Sedlene er blitt forsøkt brukt i Tønsberg, på Nøtterøy og på Tjøme. I 11.40-tiden tirsdag meldte en matbutikk på Tjøme om et nytt forfalskningsforsøk og politiet rykket ut og pågrep en person.

– Han hadde både falske 50-lapper, og falske 200-lapper på seg. Han har sannsynligvis prøvd på to andre steder på Tjøme, en matbutikk til og Vinmonopolet, men der ble han avvist. Vi snakker om den nye, norske 200-lappen, som akkurat er kommet ut, sier leder av etterforskningsseksjonen ved Tønsberg politistasjon, Knut Erik Ågrav.

LES OGSÅ: Svindlerne gir seg ikke - se hva de prøver seg på nå

Senere tirsdag formiddag ble tyvegods, narkotika og falske sedler funnet på et hotellrom i Tønsberg etter meldinger om tyveri fra andre rom på hotellet. Et par som hadde tatt inn på rommet ble pågrepet. Politiet jobber med å finne ut om det er sammenheng mellom sakene.

De tre pågrepne har ifølge politiet sagt at de ikke visste at de hadde falske sedler.

LES OGSÅ: Rusavhengig hadde noen tusen i mobilgjeld – inkassoselskap truet med tvangssalg av bestefarens (92) hus (+)

Artikkeltags