Spesialenheten oppretter sak mot lokal PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold bor på Nøtterøy.

Hans Sverre Sjøvold bor på Nøtterøy. Foto:

DEL

Spesialenheten bekrefter torsdag at de oppretter sak mot PST-sjef Hans Sverre Sjøvold. Dette etter VGs avsløring om ulovlig oppbevaring av våpen.

– Det er besluttet på bakgrunn av mediaoppslag å opprette en sak for å avklare mulig iverksettelse av videre etterforskning, sier etterforskningsleder Kari-Anne Hille Valla i Spesialenheten for politisaker til avisen.

Sjøvold bor på Nøtterøy og har tidligere vært politimester i Vestfold og Oslo.

BAKGRUNN: PST-sjefen vedgår å ha oppbevart våpen uten tillatelse

Dette er saken

PST-sjefen har innrømmet at han i flere år oppbevarte minst to håndvåpen som han mottok av en enke - uten å ha tillatelse til det.

– Enken kom til meg og lurte på om jeg kunne ta vare på de våpnene, og det gjorde jeg. Og så ble de nok liggende en periode. Så ble det våpenamnesti og da fikk jeg levert de inn, sier Sjøvold til VG.

Sjøvold opplyser at han mottok våpnene etter dødsfallet til en mann i Vestfold i 2008 og at både han og den avdøde var medlemmer av Odd Fellow-losjen. Første våpenamnesti etter dette var våren 2017, og det betyr i så fall ifølge VG at våpnene kan ha blitt oppbevart ulovlig i nærmere ni år.

– Dette ble håndtert som en ren vennetjeneste. Disse våpnene var lovlig låst ned og ble liggende helt til amnestiet kom. Det var egentlig det som skjedde, sier Sjøvold, som opplyser at det kan ha dreid seg om to-tre finkalibrede våpen.

Artikkeltags