Parkeringsselskapet lot kundeinformasjon ligge åpent på nettsiden

ÅPENT: Parkeringsselskapet lot kundeinformasjon ligge åpent tilgjengelig på nettet. Andreas Evensen i selskapet lover at dette nå er ryddet opp i.

ÅPENT: Parkeringsselskapet lot kundeinformasjon ligge åpent tilgjengelig på nettet. Andreas Evensen i selskapet lover at dette nå er ryddet opp i. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med både overvåkningsbilder og betalingsinformasjon åpent tilgjengelig lot Micasa-eide Parkeringsselskapet i Tønsberg alle som ville se hvem som parkerte hos dem.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det skjedde ved at selskapets nettside var ferdig utfylt med brukernavn og passord, det var bare å trykke på innloggknappen. Det melder VG.

Parkeringsselskapet drifter rundt 3000 parkeringsplasser i Vestfold.

På selskapets nettsider var det dermed mulig å se bilder av bilene, betalingsoversikten for hver enkelt og når bilistene hadde brukt en parkeringsplass som driftes av Parkeringsselskapet.

– Dette er en feil som lå hos vår eksterne leverandør. Vi beklager selvfølgelig overfor våre kunder, men det er rettet opp i nå, sier Andreas Evensen i Parkeringsselskapet til VG.

Overfor avisen gjør fagdirektør for teknologi i Datatilsynet, Atle Årnes, det klart at Parkeringsselskapet bærer det hele og fulle ansvaret for saken.

LES OGSÅ: Her var parkeringen stengt – men det var det ikke så godt å forstå ...

LES OGSÅ: Frykter fjerning av gateparkeringen betyr slutten for flere butikker

Artikkeltags