(Tønsbergs Blad)

DELTA I AVSTEMNINGEN NEDERST I SAKEN!

Hun kunne gjerne tenkt seg å høre mer fra dem som er fornøyde med å slippe å stå i kø, selv i rushtiden.

– Jeg blir litt forsynt av negative oppslag som følges av ledende spørsmål, nå vil jeg gjerne ha den positive vinklingen også, sier Anne Rygh Pedersen.

Bakgrunnen for hjertesukket hun la ut på Facebook lørdag var at Tønsbergs Blad hadde spurt «Hva synes du om den nye veien?».

«Og som man roper i skogen får man svar.... Jeg for min del kunne tenke meg å høre fra dere som er fornøyd med å slippe å stå i kø i Presterødbakken ??Det er nemlig ingen av dere som synes i TB`s kommentarfelt....» skrev Rygh Pedersen.

Tilvenning

Selv om Presterødbakken offisielt åpnes først 5. november, er den tatt i bruk til det fulle for lengst. Det betyr også at bilistene må forholde seg til gjeldende trafikkregler når det kommer til sambruksfeltet, også kalt 2+. B

– Selv om dette feltet er nytt for Tønbergensere, er jeg overbevist om at vi klarer å venne oss til det, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Tankbilsjåfør Aage mener feltet for 2+ gjør veien utrygg: – Filskifte med 50 tonn gjøres ikke på 1-2-3

Vestfold og Telemark fylkeskommune har oppfordret bilistene til å bruke tid og gjøre seg kjent med det nye kjøremønsteret. Den oppfordringen støtter politiet.

– Det er et nytt kjøremønster, og det må folk lære. Vi kommer ikke til å stille oss opp for å skrive bøter så fort som mulig, men heller stille oss opp for å ha tilstedeværelse og veilede sjåførene, sier Andreas Mørkve, seksjonsleder patrulje i politiet.

Miljøbevisst

Pedersen mener at man får det man sår, men utelukker ikke en diskusjon rundt hvordan Presterødbakken er planlagt og bygd.

– Likevel syns jeg at de negative kommentarene har fått for stor plass i denne saken, men det kan ha noe med at folk flest kun sier ifra når de er misfornøyde med noe, og i mindre grad når de er fornøyde, sier hun.

Videre syns hun det er et godt tiltak for å prioritere kollektivt og gjøre Tønsberg grønnere.

– Nå blir det spennende å følge med på hvordan dette utvikler seg.

Får mye støtte

Anne Rygh Pedersens hjertesukk på Facebook ga mye respons. Flere synes løsningen er verdt skryt:

– Jeg var innom hos mamma og pappa i Presterødåsen og opplevde veien som super. For ikke å snakke om rundkjøringen som er som en trafikal ballsal å regne, skriver Hege Farnes Hildrum.

– Kjører den hver dag og er kjempefornøyd ! Trafikken flyter godt og 2+ er bare en tilvenning. Gleder meg til å prøve sykkelveien ! Kudos til fremsynte politikere og synes de som klager burde skamme seg, skriver Erling Kvernevik.

– Jeg er strålende fornøyd. Køen har forsvunnet som dugg for solen og område under veien er blitt en perle, skriver Tom Strømstad Olsen, som er en av naboene som har fått den utvidede veien tett innpå.

– Det har blitt flott! Personlig opplever jeg at trafikken flyter godt. Jeg opplever nå svært sjelden kø. Det gjelder både til og fra jobb. Tidligere har jeg svært ofte måtte stå i kø 10-12 minutter begge veier. Det hender jeg treffer feil tidspunkt fra jobben og da kan det fortsatt hende det er antydning av kø fra Frodeåstunnelen og inn mot Kilen. Jeg ser at enkelte er misfornøyde med samkjøringsfeltet i Presterødbakken, men det fungerer også greit etter mitt skjønn, mener Frode Rustøy.

LES OGSÅ: Kristoffer (30) er ikke imponert over Presterødbakken: – Jeg venter bare på en skikkelig kollisjon

Har du noe