Ordføreren ønsker gode hjelpere inn på denne appen: – Et godt verktøy i krisen

ØNSKER HJELP: Ordfører i Færder, Jon Sanness Andersen ønsker at både de som trenger hjelp og de som kan gi en utstrakt hånd, skal registrere seg på denne appen.

ØNSKER HJELP: Ordfører i Færder, Jon Sanness Andersen ønsker at både de som trenger hjelp og de som kan gi en utstrakt hånd, skal registrere seg på denne appen. Foto:

Appen «Nyby» hjelper kommunen i å holde oversikt over hvem som trenger hjelp, og hvem som kan tilby en hjelpende hånd.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det er ordfører i Færder, Jon Sanness Andersen, som går ut med oppfordringen om å registrere seg på appen.

– Så langt har vi 193 registrerte brukere. Per nå er det kun personer som har meldt sin interesse for å hjelpe andre. Ingen har så langt meldt at de ønsker hjelp eller benyttet seg av tjenester fra disse gode hjelperne, sier Sanness Andersen.

LES OGSÅ: Slik skal Færder få oversikt over hyttefolkene

Registrerer helsepersonell

Blant brukerne i «Nyby» er det også registrert flere helsearbeidere og sykepleiere.

– Vi vet at vi kan få behov for å sette inn ekstra personell i helsesektoren i tiden framover, derfor er det fint å ha en base med folk hvor vi kan holde oversikt. Vi dobbeltsjekker selvfølgelig bakgrunnen til de som melder seg som tilgjengelig helsepersonell før de eventuelt tar fatt på helserelaterte oppgaver, sier ordføreren.

LES OGSÅ:

Valgfrie oppdrag

Han forteller at appen fungerer på den måten at den som har behov for hjelp, til for eksempel handling, hundelufting, eller lignende, kan legge ut en melding om at de søker hjelp.

– Man velger selv om man vil ta oppdraget. det er ikke slik at selv om man har registrert seg som hjelper, så må man hjelpe med alt folk legger ut. Man velger selv hvilke oppdrag man har lyst og mulighet til å ta, sier han.

Kommunen har brukt appen flittig tidligere

– Appen kan bli et godt verktøy i krisen vi står overfor. Appen har blant annet vært brukt hos Frivillisentralen tidligere, sier han.

LES OGSÅ: Vendela (20) og Karoline (20) sitter koronafast i Peru - betalte drosjesjåfør med Kvikklunsj for å råkjøre til flyplassen

Artikkeltags