Ordføreren om karantenebrudd: – Meld fra til politiet!

ALVORLIG: Ordfører Anne Rygh Pedersen, her sammen med avdelingsoverlege ved legevakten i Tønsberg, Bhupinder Jassal, sier karantenebrytere bør meldes til politiet.

ALVORLIG: Ordfører Anne Rygh Pedersen, her sammen med avdelingsoverlege ved legevakten i Tønsberg, Bhupinder Jassal, sier karantenebrytere bør meldes til politiet. Foto:

Ordfører Anne Rygh Pedersen var klokkeklar da hun ble spurt om hva man bør gjøre hvis man vet om folk som bryter karantene.

DEL

(Tønsbergs Blad) Sammen med kommuneoverlege Sigmund Skei stilte ordfører Anne Rygh Pedersen til nettmøte på tb.no tirsdag ettermiddag. Der svarte de på spørsmål fra innbyggerne om koronasituasjonen.

Les alle spørsmålene og svarene på tb.no.

Klart svar

Det var mange som benyttet seg av muligheten til å stille spørsmål direkte til kommuneoverlegen og ordføreren. En av dem signerte med navnet «Thao». Spørsmålet gikk på brudd på karantenereglene, og lød slik:

«Hva skal man gjøre når man vet om en person som ikke overholder karantenereglene?»

Svaret var klokkeklart:

«Da bør du melde fra til politiet. Det er alvorlig å ikke overholde karantenebestemmelsene.»

Skal straffes strengt

Overfor Tønsbergs Blad tirsdag kveld er ordføreren like klar.

– Man bør helt klart melde fra til politiet. Riksadvokaten har vært tydelig på at brudd på karantenereglene skal straffes strengt, sier Anne Rygh Pedersen.

Hun tror det hersker mye forvirring der ute når det kommer til hva man kan og ikke kan gjøre når man sitter i karantene.

– Retningslinjene til Folkehelseinstituttet er det man skal forholde seg til, sier ordføreren.

Hun kunne også opplyse om at det fortsatt er totalt 14 personer i Tønsberg kommune som har fått bekreftet at de er smittet av koronaviruset.

Artikkeltags