For - ikke bare distribueres det til alle husstander i Færder kommune, det skal ut i Tønsberg og Åsgårdstrand også.

- Jeg har akkurat fått det inn døra her nå, og vi er veldig fornøyd, sier Kirsti Danielsen.

Hun er markedsansvarlig ved Nøtterøy kulturhus og har store forventninger til høstprogrammet ved kulturhuset - et høstprogram som er sammenfattet i trykksaken som altså deles ut til de mange tusen hjem onsdag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nesten utsolgt

På plakaten denne høsten står flere konserter og forestillinger som allerede er på det nærmeste utsolgt.

Høstens første post på programmet er Seven drunken nights, historien om Irlands stolte sønner The Dubliners. Bare noen titalls seter er fortsatt ledig til lørdag 3. september.

Enda færre ledige billetter finnes det til konserten med Mikael Wiehe 8. september. Der var det tirsdag ettermiddag kun elleve usolgte billetter.

Forestillingen Mens vi venter på no' godt, av Linn Skåber, har også solgt så det suser. Kun en håndfull av de 425 billettene er ledig, derfor ble det tirsdag besluttet å legge ut en ekstraforestilling samme kveld. Forestillingen spilles 1. oktober.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Busslast fra Oslo

Også et annet teaterstykke, Peer Gynt i november, er nesten utsolgt.

- Det er selvsagt litt synd, på én måte, at enkelte forestillinger er utsolgt nesten før programmet er i postkassene hos folk, men så populære er de, altså, og akkurat til Peer Gynt får vi besøk av mange videregående-elever, sier Danielsen.

- Noe fra høstens program, for øvrig, du ønsker å trekke fram?

- Jeg syns vi har veldig mye bra, det er variert, med både foredrag, teater, nysirkus og konserter. Jeg syns virkelig folk bør få med seg for eksempel The Tiger Lillies. De må bare oppleves, med en unik kombinasjon av humor og flott musikk. Når vi har dem hos oss, kommer det alltid en busslast med fans fra Oslo. Jeg gleder meg også til Nils Bech, som kommer med strykere, en danser og en gjesteartist, men det er også veldig mye annet kjempebra utover høsten og fram mot jul.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Musikk, humor og gode råd

I tillegg til de nevnte kommer blant andre Odd Nordstoga, Bjørn Eidsvåg, Ingebjørg Bratland, Jonas Fjeld, Daniel Kvammen og Moddi.

Standup blir det med Terje Sporsem, Adam Schjølberg skal sette skapet på plass, Thomas Seltzer skal snakke om Amerikas armageddon, fastlege og forfatter Kaveh Rashidi hjelper folk å skille gode råd fra dårlige, Amazing Bubble Man dukker opp, og Toråsspelet kommer i konsertversjon.

Da har vi fortsatt nevnt på langt nær alt.

Og når det gjelder jul; I år er det et kanskje ekstra fyldig juleprogram, med Nordic Tenors, Elvis-juleaften med Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk, Secret Garden, julerosekveld med Herborg Kråkevik, NRK supers julemagi, Harlem Spirit of gospel Choir pluss mye annet.

- Verdt det

I starten av august kunne Øyene fortelle at Nøtterøy kulturhus denne høsten reduserer åpningstidene i billettluka på Tinghaug, av den grunn at bare fem prosent av billettsalget nå foregår fysisk.

Under pandemien har kulturhusledelsen dessuten valgt å ha kun digitalt program, men i år er altså det fysiske programmet tilbake.

- Vi mener det er verdt det. Folk etterspør det, og vi vet at mange koser seg med å kunne sitte med programmet i hendene og planlegge høsten, sier Kirsti Danielsen.