Leiligheter på Kaldnes fikk store vannskader

STOPPEKRAN: Slik ser en hovedstoppekran i en enebolig ut. – En hovedstoppekran og avstengingsmulighetene i rørene kan redde verdier, opplyser Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB). Dette bildet er tatt ved en annen anledning.

STOPPEKRAN: Slik ser en hovedstoppekran i en enebolig ut. – En hovedstoppekran og avstengingsmulighetene i rørene kan redde verdier, opplyser Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB). Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet ønsker nå å minne folk om viktigheten av plassering av stoppekraner der man bor eller jobber.

DEL

(Tønsbergs Blad) Onsdag kveld rykket brannvesenet ut til et leilighetsbygg på Kaldnes Brygge i Tønsberg etter at det hadde blitt utløst en automatisk brannalarm.

Det viste seg ikke å være brann, men en stor vannlekkasje, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen på sin Facebook-side. 

– I en leilighet i 4. etasje hadde klemringskuplingen på røret for varmtvann inn til leiligheten hoppet av før stoppekranen inne i fordelerskapet. Varmt vann fosset da ut fra røret, og til tross for rør i rør-opplegget var det om lag 5 cm med vann i leiligheten på kort tid. Vannet rant også ut i gangen, sier underbrannmester Eivind Ingvaldsen.

LES OGSÅ: Brannvesenet: – Det er dypt tragisk

Store vannskader

Hendelsen resulterte i store vannskader i løpet av kort tid og brannvesenet i Tønsberg måtte be om bistand fra Sandefjord brann og redning.

– Før de kom fikk vi ledet noe av vannet i den ene leiligheten til sluk, samt sugd opp noe. Men flere leiligheter fikk vannskader, også i andre og tredje etasje, sier Ingvaldsen.

Restverdimannskapene til Sandefjord returnerte tidlig torsdag morgen for å suge opp mer vann, og har nå satt opp en avfukter i en av leilighetene.

Vannskader kan bli veldig kostbart og ofte kan ikke boliger benyttes før skadene er utbedret. Brannvesenet ønsker dermed å minne alle på hvor viktig det er å sjekke at vann og avløp er i orden. 

LES OGSÅ: Visste at 15-åringene trengte pengene da han spurte om de kunne «snappe» nakenbilder mot betaling

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken