Brente ned hus på Veierland

Artikkelen er over 3 år gammel

Engasjerte frivillige Veierland-boere og entusiastiske røykdykkere fra brannvesenet samhandlet så svetten rant.

DEL

(Tønsbergs Blad) Alle parter var godt fornøyd med lørdagens øvelse på øya.

– Hverdag for veldig mange brannvesen i Norge, men litt eksotisk for oss da vi i morges rykket ut til planlagt brann på Veierland. Det startet med fullastet pickup med utstyr som ble bragt trygt over til Veierland med MF Jutøya, forteller Vestfold Interkommunale Brannvesen på sin FB-side.

LES OGSÅ: To hus skal gå opp i røyk på Veierland

Kom med båt

Veierland Vel styrer og sørger for at det er en gruppe frivillige på øya som en resurs om brann eller ulykke skulle skje. Denne gruppa ble i morges varslet ut av 110-sentralen og syv personer møtte ved branngarasjen midt på øya.

Etter en kort rådslagning der, rykket de frivillige ut med sin utstyrshenger mot husene som skulle stå i brann. Fra nærmeste brannkum la de flere hundre meter med slange. Da den jobben var gjort, tok de i mot brannmannskapene som kom i brannbåten Havkatten fra Knarberg og la til i Kirkakilen. Utstyr og pumper ble bragt i land fra brannbåten og slangeutlegg ble lagt fra sjøen til brannstedet.

LES OGSÅ:

  Mange trodde det var fare på ferde når en enebolig like ved Tønsberg Sentralsykehus brant heftig i formiddag. Men det dreide bare om en brannøvelse.

  Byygger nytt hus

  Så ble en sofa antent og to bygg gikk opp i røyk.

  Røykdykkerne fikk sine varme dykk og var svært fornøyd. De frivillige sikret av brannen ikke fikk overtaket utvendig, mens røykdykkerne holdt på innvendig. Deretter lot man brannen få overtaket og de to byggene brant ned, mens de frivillige gjorde fortsatt god innsats for å sikre kabelstrekk og vegetasjon. De tar seg også av etterslokken på stedet.

  Neste vår står det en ny enebolig på eiendommen.

  VIB takker deltagerne fra frivilliggruppen: Signe Tvinnreim, Kari Kaasa, Tore Iversen, Øystein Lundemo, Vidar Ringstrøm, Svein Kaasa, Odd Arne Torgersen og Kjell Frode Hansen for strålende innsats.

  LES OGSÅ: Flere mennesker, flere hjemmeboende eldre, men færre dødsbranner

  Artikkeltags