OBS-varsel: Mandag kan det bli svært skumle kjøreforhold

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Regn som fryser på bakken kan skape trøbbel i trafikken mandag morgen.

DEL

(Tønsbergs Blad) Telemarksavisa: Meteorologisk institutt har søndag valgt å gå ut med et OBS-varsel for mandag formiddag. Varselet gjelder for Telemark, Aust-Agder, Vestfold og Østfold.

LES OGSÅ: «Takk for at du gjør hverdagen litt lettere for en 10 år gammel gutt i rullestol. Idiot.»

Regn som fryser på bakken

– Mandag er det fare for regn som fryser på bakken i sørlige strøk. Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser. Bruk dekk som passer forholdene, lyder varselet.

Akkurat hvordan været slår ut mandag morgen er fortsatt noe usikkert. Det er meldt om snøvær over store deler av Telemark søndag ettermiddag og kveld, og dette snøværet er ventet å fortsette også mandag morgen. Men temperaturen er ventet å ligge like rundt 0 grader, og dermed kan nedbøren også falle som regn mandag morgen. Risikoen er størst i de kystnære strøkene.

LES OGSÅ: Kjefter du på barna? Denne gjengen har funnet en metode som faktisk virker (+)

Fare for vårflom

– Prognosene er at det blir snøvær. Det begynner tidlig søndag og slutter tidlig mandag. Kysten ser foreløpig ut til å få mest, men det blir også en del i midtre og øvre del av Telemark. Nær kysten blir det også mye vind, kanskje opp mot liten kuling og en temperatur på litt under null grader, opplyste meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Telemarksavisa lørdag.

Her kan du se hva yr.no melder for Tønsberg (ekstern lenke)

Selv om det synes langt unna nå, vil våren naturligvis komme. Men årets vinter innebærer en reell fare for vårflom når smeltingen først slår inn.

– Når våren kommer sent, har den noen ganger lett for å komme brått også. Da kan det fort bli utfordrende med tanke på snøsmeltingen. Når det nå også ligger vesentlig mer snø enn normalt er det absolutt indikasjoner på at det kan bli vårflom. Det verste scenario er om det også blir mye regn, påpeker meteorologen.

LES OGSÅ: Jo, overgriperen min var et monster

LES OGSÅ: Anne Kathrine hadde over 450 tapte anrop på telefonen: – Det var skikkelig ufyselig (+)

LES OGSÅ: På Facebook blir vi bombardert med all den krampaktige hyggen folk gjør sammen. Hvorfor er det skam å være alene?

LES OGSÅ: Lene har vært rusfri i fem år og har kjempet seg tilbake til arbeidslivet – nå hjelper hun andre som sliter

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken