Variert litteraturuke

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fra 8. til 14. november arrangeres Litteraturuka i Vestfold.

DEL

Det innebærer også en rekke arrangementer i vårt nærområde.

Den 8. november, etter en åpningsforestilling, handler det for eksempel om Bjørnstjerne Bjørnson på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Det er forfatteren Edvard Hoem som skal stå for dykket i Bjørnsons liv og diktning.

Dagen etter, på formiddagen, stilles spørsmålet «Gikk Moe på do, tro» på det samme biblioteket. Da tar Aimi Wallumrød og Ingvild Græsvold for seg Jørgen Moe og hans eventyrlige liv. På kvelden kommer Einar Mar Gudmundson, Inga Marthe Thorkildsen og Fredrik Wandrup innom. Temaet er blant annet finanskrisa og følgene av den. Samme kveld skjer det også noe på Tjøme bibliotek. Der er Hilde Henriksen og Renate Grytnes gjester. De skal blant annet snakke om dokumentarboka «Dobbelt mamma – om å være mamma i nytt land.

Den 10. november er det åpen kursdag på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Foredragene handler blant annet om innkjøpsordningen for sakprosa, formidling gjennom nasjonalbiblioteket og mye mer. På kvelden den 10. kommer Lars Saabye Christensen innom og skal snakke med Finn Stenstad om forfatterskapet sitt.

«Den mørkredde ridder» er tittelen på en programpost den 11. november på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Det handler blant annet om å være redd for noe. Skummelt blir det nok også litt senere på dagen samme sted når det handler om grøsserhistorier for barn og unge. Tre forfattere tar for seg den biten. Enda litt senere, på kvelden, blir det afrikansk aften med Bertrand Besigye og Tania Michelet. Den 13. tar en tjømling turen til Tønsberg og biblioteket der. Da skal nemlig Niels Chr. Geelmuyden blant annet snakke om diktsamlingen for barn som han nettopp har gitt ut. Den 13. november vises også familieforestillingen Askeladden på Tjøme bibliotek. Det loves at publikum vil få ta aktivt del i den oppsetningen. Forøvrig er det mye å oppleve andre steder i fylket også, så sjekk litteraturuka.no for flere detaljer.

Artikkeltags