– Bli med på giverstafett

ARRANGØRER: Turistsjef Kristin M. Løkeberg i Visit Horten og ordfører Are Karlsen er del av gruppa som arrangerer Horten og Vestfolds innsamling til TV-aksjonen 2016.

ARRANGØRER: Turistsjef Kristin M. Løkeberg i Visit Horten og ordfører Are Karlsen er del av gruppa som arrangerer Horten og Vestfolds innsamling til TV-aksjonen 2016. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets TV-aksjon går til Røde Kors. Fylkesaksjonsgruppa ønsker seg bøssebærere, og et gavmildt næringsliv.

DEL

(Gjengangeren) – «Sammen får vi hjelpen helt frem» er mottoet i år. Arbeidet med å mobilisere Horten og Vestfold til TV-aksjonen søndag 23. oktober 2016 er i gang.

Bøssebærere

Det sier turistsjef i Horten, Kristin M. Løkeberg. Visit Horten samarbeider med TV-aksjonen, og sitter også i fylkesaksjonsgruppa.

– Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden som er ofre for krig og konflikt. Det skal gis livsviktig hjelp til mer enn to millioner mennesker. Dette er verdens største dugnad, påpeker Løkeberg.

– Vi oppfordrer så mange som mulig til å være bøssebærere. Man kan allerede nå verve seg som frivillig, opplyser Kristin M. Løkeberg.

LES OGSÅ: – Horten må ha turistkontor

Nasjonal konkurranse

Samtidig utfordres næringslivet til å være med på giverstafett. Løkeberg håper at et samlet lokalt næringsliv ønsker å bidra i innsamlingen til inntekt for Røde Kors' arbeid. Giverstafetten er en nasjonal konkurranse, sier Kristin M. Løkeberg.

– Her konkurreres det om å bli kåret til den beste næringslivskommunen.

Oppfordringen fra TV-aksjonen er klar; gå inn på giverstafettens nettsider, gi ditt bidrag og send stafettpinnen videre.

LES OGSÅ: Ber om din hjelp

772.885 kroner

I fjor gikk inntektene fra TV-aksjonen til Regnskogfondet. Da sørget 233 lokale bøssebærere for at de aller fleste husstander i vår kommune fikk besøk aksjonsdagen. 772.885 kroner ble totalt resultat for Horten i fjor. På landsbasis ble innsamlingsresultatet 182,9 millioner kroner. 7,5 av disse millionene var Vestfolds bidrag til Regnskogfondet. Kristin M. Løkeberg håper resultatet lokalt og nasjonalt kan bli enda bedre i år.

TV-aksjonen

Arrangeres årlig, i oktober.

Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner.

Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner.

Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune.

Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.

Kilde: nettstedet blimed.no

Artikkeltags