(Tønsbergs Blad)

I fjor sommer fikk tre kvinner seg en guffen opplevelse da de våknet av at en fremmed mann sto inne i bobilen og tok bilder av dem. Det skjedde mens de overnattet ved Gunnarsbøparken i Tønsberg.

Det skjedde tidlig om morgenen 14. juli, og i januar i år ble mannen tiltalt for skremmende og plagsom oppførsel eller ved annen hensynsløs oppførsel å ha krenket andres fred.

Tilsto fyllekjøring, snikfotografering og hasjoppbevaring

38-åringen er bosatt på Nøtterøy og tilsto alt i Tønsberg tingrett.

Han forklarte retten at han kvelden før hadde kjørt bil til Tønsberg sentrum der han parkerte. Han husker at han besøkte flere skjenkesteder og ble ganske full. Deretter husker han bruddstykker. Han forsto imidlertid at han ikke hadde lov til å kjøre bil i tilstanden han var i. Likevel ble det til at han kjørte full rundt i Tønsberg sentrum i bilen sin, før han parkerte i Gunnarsbøparken ved siden av en bobil.

«Døren til bobilen sto åpen. Han gikk inn i denne. Der lå noen kvinner og sov. Han tok et fotografi av disse på sin mobiltelefon. Deretter gikk han ut og ble stående ved eller sittende i sin egen motorvogn» står det i dommen.

Litt etterpå kom politiet og pågrep ham. En av kvinnene hadde våknet da han var inne i bobilen og fikk med seg bilnummeret hans før hun kontaktet politiet.

Mannen er i tillegg dømt for oppbevaring av 5,7 gram hasj som ble funnet under ransaking av leiligheten hans etterpå, samt fyllekjøring rett etter at han snikfotograferte kvinnene. Knapt halvannen time etter at han tok seg inn i bobilen, ble han målt til en promille på 0,92.

LES OGSÅ: TV2 kom på besøk – Lene og Marius fikk unik kjøkkenhage (+)

Dette er dommen hans

Dommen lyder på fengsel i 30 dager, bot på 40.000 kroner til statskassa, eller eventuelt 15 ekstra dager i fengsel. 38-åringen får ikke lov å kjøre bil eller andre førerkortpliktige motorvogner på til sammen to år, og må ta ny førerprøve dersom han senere vil ha sertifikatet tilbake. På toppen av dette må han betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Dommen ble vedtatt av mannen like etter at han ble gjort kjent med den.