Ber om at minnesmerket over ofre for 22. juli-terroren flyttes

Minnesmerket, som er laget av kunstner Nico Widerberg ble i 2012 reist i parken nedenfor Teie Hovedgård.

Minnesmerket, som er laget av kunstner Nico Widerberg ble i 2012 reist i parken nedenfor Teie Hovedgård. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Støttegruppen 22. juli ønsker å flytte minnesmerket som i dag står nedenfor Teie hovedgård.

DEL

(Tønsbergs Blad) Ønsket er at minnesmerket får ny plassering i tilknytning til Minneparken i Tønsberg. Bakgrunnen er behovet for en mer sentral plassering, skriver Støttegruppen til Tønsberg kommune.

«Minnesmerket er for alle berørte, men også for allmenheten. For at det skal være en plass alle kan gå til, så er dagens plassering ikke optimal», står det å lese i søknaden.

Støttegruppen ber om fortgang i prosessen siden det i vår/sommer starter opp et større byggeprosjekt ved siden av minnesmerket, noe som vil medføre mye byggestøy. I tillegg skal det igangsettes gravearbeid i forbindelse med gjenåpningen av en bekk i området.

Saken om flytting ble tatt opp og enstemmig vedtatt på et ekstraordinært årsmøte i støttegruppen. Også rådmannen i Tønsberg er positiv til flyttingen, forutsatt at Færder kommune støtter flyttingen. I rådmannens innstilling står det videre: 

«Minnesmerket vil bli plassert vendt mot sjøen, og belysning og stein, slik det står på Teie i dag, vil bli flyttet sammen med selve skulpturen. Etter rådmannens syn påvirkes ikke symetrien parken har i dag av en slik plassering. Parkens formål vil etter rådmannes oppfatning ikke svekkes ved en slik plassering, men heller forsterkes som et sted for å minnes, for ettertanke og formidling av historie.»

Færder kommune skal behandle saken 15. mai.

Artikkeltags