Gå til sidens hovedinnhold

Kaos etter at kjøreledning ble revet ned i Lieråstunnelen

Artikkelen er over 3 år gammel

Et tog ble stående fast i Lieråstunnelen tirsdag ettermiddag etter at en kjøreledningen ble revet ned. Alle tog mellom Asker og Drammen ble innstilt i flere timer.

(Tønsbergs Blad)

Klokka 20.17 meldte Bane Nor at togtrafikken igjen gikk som normalt mellom Asker og Drammen, men at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.

Det var i tirsdagsrushet at et tog rev ned kjøreledningen i Lieråstunnelen. Alle tog mellom Asker og Drammen ble innstilt.

Passasjerene om bord i toget ventet i nærmere to timer på å bli evakuert ut av tunnelen. De måtte vente på et bergingstog som skulle dra toget tilbake til Asker stasjon, men det måtte gjennom Oslo for å komme til tunnelen.

Det ble satt opp 15 busser i tillegg til maxitaxier som transport mellom Asker og Drammen stasjoner.

Flere har fortalt at det oppsto fullstendig kaos på Asker stasjon.

Da toget var fraktet ut av Lieråstunnelen startet arbeidene med å koble opp igjen kjøreledningen. Bane Nor sa at de håper at dette arbeidet vil være ferdig klokken 19.45.

I 19.40-tiden snakket Tønsbergs Blad med pressesjef Åge Christoffer Lundeby i NSB.

– Det er fortsatt store forsinkelser, og det beklager vi selvfølgelig sterkt, sier han.

I rushet var det store køer av reisende som skulle med bussene. Nå meldes om at køen har avtatt sterkt.

I tillegg til innstilte tog mellom Drammen og Asker, var også toget sør for Drammen rammet av forsinkelser i kveld. Det skal ha vært observert mennesker i sporet.

Brukte over to timer fra Oslo til Drammen

En passasjer som skulle ta seg fra Oslo til Sandefjord forteller til avisen at hun brukte to og en halv time på å komme seg fra Oslo til Drammen. Hun beskriver opplevelsen som svært ubehagelig.

– Det var ikke noe informasjon på Asker stasjon. Jeg måtte ta buss derfra til Drammen og endte opp på en melkerute av en buss på grunn av mangel på informasjon, og betalte 75 kroner for bussbilletten. Stryk til NSB, sier hun.

Passasjeren forteller at NSB beklaget over høyttaleranlegget.

– Det var veldig god informasjon på Drammen stasjon da. Der var de flinke, legger hun til.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.