Tjømling er forlagssjef for nytt forlag

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tjøme-mannen Ole Rikard Høisæther er utnevnt til forlagssjef i det nyfusjonerte forlagskonsernet Cappelen Damm AS med ansvar for Cappelen Damm Fakta.

DEL

To av de eldste forlagene i landet, Cappelen fra 1829 og Damm fra 1843, har fusjonert og starter opp sin virksomhet fra 2008 under navnet Cappelen Damm AS.

Ole Rikard Høisæther uttaler til Øyene:

- Formelt blir jeg tilsatt som forlagssjef i det nye Cappelen Damm AS fra den dagen fusjonen blir juridisk gyldig i løpet av et par måneder, men jeg har fungert i stillingen fra 1. november i år.

- Cappelen Damm Fakta blir landets største utgiver av faktabasert sakprosa, det vil si bøker om kultur, historie, livsstil, helse, kunst, design, arkitektur, interiør, hage, mat, vin, natur, dyr, og mer til. Avdelingen er inndelt i fem redaksjoner med hver sin redaksjonssjef, Trend og livsstil, Kultur og natur, Oversatt, Vagabond og Kart og oppslagsverk, legger han til.

- Du har lang erfaring i forlagsvirksomhet?

- Jeg har mer enn 20 års fartstid i norsk forlagsbransje, og har vært forlagssjef i Dreyer, Grøndahl, Orfeus og Faktum forlag. I de siste fem år har jeg vært forlagssjef i N.W. Damm & Søn.

- Hvilke høydepunkter vil du trekke frem sett i perspektiv?

- Det er selvfølgelig vanskelig å nevne høydepunkter fra en utrolig rikholdig og privilegert karriere i en spennende og utfordrende bransje. Foran alt setter jeg nok samarbeidet med enkeltmennesker, og synes det var flott å kunne gjenintrodusere Piet Heins forfatterskap i Norge i 1980-årene. Samarbeid med mennesker som Arne Næss, Ferdinand Finne, Arne Hestenes, Bjørn Wiinblad, Yoko Ono og mange flere bød på mange opplevelser.

Av enkeltprosjekter var det stort å etablere Kunstbokklubben i 1985, kontrakten med Staten om 5-bindsverket om Nortraship i 1989, etableringen av magasinet DESIGN interiør livsstil i 1995, Kong Haralds biografi i fjor og ikke minst firebindsverket om alle Edvard Munchs malerier (på norsk og engelsk) som kommer høsten 2008, sier Ole Rikard Høisæther til Øyene.

I tillegg til å utgi bøker står Ole Rikard Høisæther som forfatter av flere bøker, bland andre en av de viktigste bøker om norsk design utgitt i nyere tid, Design på norsk, som utkom i 2005. Vi kan åpenbart forvente mange spennende og interessante utgivelser fra den engasjerte forlagsmannen fra Tjøme, som også er magister i kunsthistorie.

Artikkeltags