Slik ser det ut - Nå inviterer Rita og Live til ny ryddedag på Tjøme

ALT SKAL BORT: Slik ser det ut i glovene på Tjøme. Nå håper Live Myhre Tandberg og Rita Sundseth Eriksen at så mange som mulig møter opp for å ta i et tak.

ALT SKAL BORT: Slik ser det ut i glovene på Tjøme. Nå håper Live Myhre Tandberg og Rita Sundseth Eriksen at så mange som mulig møter opp for å ta i et tak. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

4. mai er den offisielle strandryddedagen - en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent der frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten så vel som langs bekker, elver og innsjøer på innlandet. Det skal også merkes på Tjøme.

DEL

I fjor skrev Strandrydding i Vestfold på Facebook at det til sammen ble ryddet 36 kilometer med strandsone og samlet 14 tonn med maritimt avfall fram til oktober. Dette var 5 tonn mer enn det som ble samlet i 2017.

Et godt eksempel på et sted hvor det ble lagt ned en solid innsatts var i Gonglovene på Tjøme, hvor det til sammen ble ryddet 240 sekker med søppel. Nå håper Live Myhre Tandberg og Rita Sundseth Eriksen at de kan få til en reprise av fjorårets arrangement.

– Vi trenger all den hjelpen vi kan få, sier Sundseth Eriksen.

SE VIDEO FRA RYDDEDAGEN I FJOR LENGER NED I ARTIKKELEN!

LES OGSÅ: Det er samlet tonnevis med skrot på øyene i år

Ille

I år er det nabogloven mot Eidene som står for tur og om mange nok møter opp, satser de også på å rydde på Gonstranda.

– Der er det ille. Det er minst en meter med søppel i høyden der ute, sier Rita.

I fjor var det 20 personer som møtte opp på arrangementet. Rita håper at flere kommer i år.

– På arrangementet står det at noen og 50 kommer og at nesten 400 er interesserte. Dersom 50 personer kommer, blir vi overlykkelige for vi trenger alle vi kan få.

Arrangementet skjer 4. mai og oppmøte er på ryddeplassen markert i kartet under klokken 10:45.

(ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDET)

LES OGSÅ: Sprekingene som gjør en innsats verdt millioner - og får livskvalitet som lønn

Mange engasjerer seg

I år inviteres det også til gratis strandryddefrokost på Scandic Havna Tjøme før avmarsj. For å kunne være med, må man melde seg på via Scandic Hotels hjemmesider.

– Her er det viktig å nevne at man ikke trenger å melde seg på for å være med og rydde, man trenger bare melde seg på for frokosten. Alle og enhver kan møte opp og rydde.

I en pressemelding skriver Daglig leder i Pulserende Kystperle, Charlotte Svensen, at over 2.000 personer fra skoler, lag og foreninger har meldt seg på deres arrangement 2. mai.

– Vi er imponerte over at det er så mange som stiller opp, skriver Svensen.

Til sammen har de bestilt ca. 1.500 søppelsekker. For de hjelpsomme rydderne betyr det ikke bare at det blir finere i nærmiljøet, men også penger i kassa.

– Vi støtter skoler, lag og foreninger med 150 kroner per fulle sekk med søppel som er plukket i naturen. På denne måten er også plastdugnaden med på å styrke frivilligheten, sier Christine Lindefjeld i Sparebankstiftelsen Nøtterøy-Tønsberg.

Prosjektet har engasjert mange på tre ulike hentepunkter på strendene står Sparebank 1 BV med dugnadsvakter, Vestfold Kollektivtrafikk bidrar med gratis rutebuss for alle som deltar i prosjektet. Oslofjorden Friluftsråd er behjelpelige med utstyr og kompetanse, Fylkesmannen tilbyr besøk av miljøveiledere og Norsk Gjenvinning og Vesar bistår med håndtering av avfallet.

Slik så det ut etter Tandberg og Eriksens arrangement i fjor:

    Artikkeltags