Christine og familien gyver løs på plastberget: – Det er helt horribelt her

MYE SØPPEL Å PLUKKE: Her er familien Reiss og venner i gang på Gonstranda. Nå vil de gjerne ha din hjelp til å få opp alt søppelet.

MYE SØPPEL Å PLUKKE: Her er familien Reiss og venner i gang på Gonstranda. Nå vil de gjerne ha din hjelp til å få opp alt søppelet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Inviterer til plast- og søppelryddingsdugnad på Tjøme denne uka.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Kjære politikere i Færder kommune, ildsjeler, Skjærgårdstjenesten, hyttefolk, fastboende og alle andre, det er rett og slett helt horribelt her, skriver Christine Louise Reiss Jacobsen på Facebook-gruppa Færdertinget.

Christine har lagt ut bilder der hun plukker søppel sammen med venner og familie på Gonstranda.

–  Vi har oppdaget maurtuer i plastikk og planter som vokser igjennom plastikk, og vi har ikke kommet lenger enn toppen av plastikkfjellet.

Hun forteller at interessen for å plukke søppel for alvor våknet da ungene hennes meldte seg på Finns kampanje for å samle inn havplast, der man fikk penger for å plukke plastsøppel i strandsonen.

(Saken fortsetter etter bildet)

PLASTBERG: Slik ser det ut inne på Gonstranda. – Det er helt horribelt her, skriver Christine Louise Reiss Jacobsen.

PLASTBERG: Slik ser det ut inne på Gonstranda. – Det er helt horribelt her, skriver Christine Louise Reiss Jacobsen. Foto:

– Eldstedatteren min har vært der selv og plukket. Det var da vi skjønte hvor ille det egentlig står til, sier hun.

Men samtidig forteller hun at det ikke er verdens største jobb å få samlet opp søpla, dersom man hadde vært en gjeng.

– Det er iallfall ikke miljøvennlig slik det ligger nå, sier kvinnen som selv har en jobb der hun selger plastprodukter, og derfor kjenne litt ekstra på problemet.

LES OGSÅ: Nora (9) og Ingrid (8) reagerte voldsomt på søppelet de fant i parken

Nå tar hun initiativ til en skikkelig dugnad for å få opp de store mengdene med søppel.

– Vi tar oss en tur ned kl. 18 følgende dager: man 25/6, tirs 26/6, tors 28/6, fre 29/ 6 og søn 1/7 for å få opp mere. Jeg håper flere vil stille opp. Ta med søpleposer, hansker, godt humør, fornuftig fottøy, badetøy, vann, venner og kjente. Del gjerne! skriver hun.

Artikkeltags