Teiedagen i ny drakt: – Tanken er å skape noe nytt, men samtidig ta vare på det som gjør Teiedagen til det den er

Klar for ny Teiedag: Fra venstre: Åsmund Bjertnæs, Kristina Steen, Christian Wernersen, Ingvild Hjelseth, Hans Morten Smith-Meyer og Trine Schøyen.Foto: Joakim Teveldal

Klar for ny Teiedag: Fra venstre: Åsmund Bjertnæs, Kristina Steen, Christian Wernersen, Ingvild Hjelseth, Hans Morten Smith-Meyer og Trine Schøyen.Foto: Joakim Teveldal

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets Teiedag er rett rundt hjørnet. 28. juni blir det igjen mulighet for å oppleve Teie i all sin prakt, med gode tilbud og aktiviteter for barn og voksne.

DEL

Årets Teiedag blir arrangert for første gang i Færder kommune, og når kommunen er ny, skal også Teiedagen fornyes.

– Tanken er å skape noe nytt, men samtidig ta vare på det som gjør at så mange har et forhold til denne dagen, forteller Christian Wernersen fra Herr & Fru, som er en av dem som står i spissen for arrangementet.

LES OGSÅ: Har fått bud på 13 millioner for en 3,3 mål stor tomt på Teie

Matmarked

Nytt for året er at det skal settes opp et matmarked under et 30 meter langt telt på arrangementsområdet. Her vil øyfolket få muligheten til å smake kortreist mat fra lokale produsenter.

– Vi har et vanvittig mangfold av store produsenter her på øyene og i Vestfold, det tror jeg det er mange som vet. Jeg tror derimot ikke at det er mange som har et forhold til matprodusentene utover at de vet at de finnes.

Skal vise hvem de er

Åsmund Bjertnæs, leder av Nøtterøy og Tjøme Landbrukslag, forteller at dette er en av formålene med matmarkedet.

– Vi vil vise fram hva landbruket i Færder har å by på. Landbruket i kommunen er omfattende, og dette vil være en fin arena hvor vi kan formidle mer kunnskap om vår aktivitet.

I tillegg er det givende å samarbeide med handelen og serveringsstedene lokalt.

– Nå har vi kjørt det samme konseptet i flere år. Jeg føler at Teie fortjener mer og at vi skal vise at det ikke er bare i Tønsberg de får det til. Vi får det til på Teie også, supplerer Wernersen.

I tillegg til mat, gode tilbud og Teiedag i kjent stil, vil det også bli arrangert konsert med Lasse Sagen.

– Og som alltid vil det være gratis inngang, sier Wernersen.

Artikkeltags