Dette er planene for Teie sentrum

GATEBRUKSPLAN: Slik er planen for hvordan Teie sentrum skal se ut.

GATEBRUKSPLAN: Slik er planen for hvordan Teie sentrum skal se ut. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På Teie skal det bli etablert en ny gate, det skal tilrettelegges for syklister og Teglverksveien skal ikke lenger være en avlastningsvei.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det er en rekke endringer som skal skje i Teie sentrum - dette ble vedtatt i kommunestyret i Færder onsdag 20. mars. Gatebruksplanen for Teie sentrum er en del av Bypakke Tønsberg-regionen. 

Blant annet skal Teglverksveien utformes til en sentrumsgate lik de andre gatene i Teie sentrum og ikke lenger være en avlastningsvei.

– Veien skal bli en del av Teie sentrum, med lav hastighet (30 km/t), står det skrevet på Bypakke Tønsberg-regionen sin nettsiden.

LES OGSÅ (+):  TBs bussuke: – Dette har vært helt enormt. Vi har opplevd et voldsomt engasjement 

IKKE LENGER AVLASTNINGSVEI: Den røde markøren viser hvor Teglverksveien går. Denne veien skal bli gjort om til en sentrumvei.

IKKE LENGER AVLASTNINGSVEI: Den røde markøren viser hvor Teglverksveien går. Denne veien skal bli gjort om til en sentrumvei. Foto:

Legges til rette for syklister 

Det blir flere endringer når det kommer til vei. Det skal bli tilrette lagt for syklister som vil sykle i høy hastighet. De skal få et eget felt langs Smidsrødveien.

Når det har kommet en ny fastlandsforbindelse, en gate gjennom «trekanttomta» er etablert og når Teglverksveien  har blitt oppgradert vil også Ørsnesallene forbi torvet bli stengt for gjennomkjøring. 

– Lysregulering og eventuell stengning av del av Ørsnesallen vurderes i forbindelse med detaljreguleringen for Teie torv-planen, står det på nettsiden. 

LES OGSÅ: (+):  Klaget på isen – ble bedt om å pelle seg ut av lekelandet  

Hva er trekanttomta?

Trekanttomta er området som går fra Teie veidele, der Kirkeveien og Smidsrødveien skiller lag, og opp til Ørsnesallen ved Teie torv og Teiehøyden.


Skal lages en ny gate

Det skal også lages en offentlig og gjennomgående gate gjennom «trekanttomta». Gaten skal fungere som en sentrumsgate. 

Videre i prosessen av detaljering av torvet skal det bli vurdert muligheten for flere kommunale parkeringsplasser. 

– Det videre planarbeidet på Teie forutsettes å skje i nær dialog med næringslivet og andre berørte parter, står det på nettsiden. 

FÅTT MED DEG DENNE (+)?   Nøtterøy-lege Cathrine vil kutte ned på sykemeldinger: – Ofte kan det gjøre vondt verre 

Artikkeltags