Nå kan du mekke sykkelen din midt i byen

MEKKESTATIV: Slik skal de brukes, de nyoppsatte sykkelmekkestativene. Her er det driftsleder i Bydrift Rune Gjerden og leder for Tønsberg Parkering Erik Lund som prøver seg med verktøyet.

MEKKESTATIV: Slik skal de brukes, de nyoppsatte sykkelmekkestativene. Her er det driftsleder i Bydrift Rune Gjerden og leder for Tønsberg Parkering Erik Lund som prøver seg med verktøyet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Punkterer du sykkelen på vei til jobb i byen, eller får du problemer med giret er det liten grunn til panikk.

DEL

(Tønsbergs Blad) Nå kan du mekke sykkelen selv, og du trenger ikke ta med deg verktøy heller. Det har nemlig Tønsberg kommune sørget for å ha klart til deg. På to steder i byen er det de siste dagene satt opp stativ hvor du kan henge opp sykkelen din, hvis du har fått problemer. Ved siden av stativet er det satt opp ei skikkelig pumpe.

– Dette er noe andre byer har prøvd før oss, og er en del av gatebruksplanen vi har her i Tønsberg, sier driftssjef i Bydrift, Rune Gjerden.

– I tillegg til her nederst i Prestegata, har vi en oppe ved rådhuset, der det er sykkelparkering.

Inne i stativet henger det forskjellig verktøy du trenger for i en fei reparere sykkelen din. Du henger sykkelen opp på de to «armene» på stativet, drar ut det aktuelle verktøyet, og skrur i vei. Flere andre byer har lignende stativer, og de får stå i fred for hærverk.

Prislapp på det nederlandskproduserte stativet er 20.000 kroner. Det er din og min parkeringsbot som betaler gildet, i og med det er Tønsberg Parkering ved Bydrift som betaler prosjektet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken