Superslanker fra Nøtterøy

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Torsdag kveld ble årets Roede-priser utdelt på en festmiddag hjemme hos Grete Roede på Nesøya i Asker.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Til stede var Rannveig Eriksen (70) fra Vestskogen som mottok Seniorprisen.

Hun kan endelig gå i trapper igjen, etter å ha lagt om kostholdet og gått ned nærmere 40 kilo

– Jeg føler meg yngre og sprekere enn på 15 år, forteller pensjonisten fra Vestskogen.

Rannveig gikk av med pensjon i 2011 og da viste vekten et tresifret tall.

- Jeg er aktiv og glad i å reise, men jeg slet veldig med overvekten. Det meste av vekten befant seg på magen, og det er verken vakkert eller bra for helsen. Pusten var elendig og denne ekstralasten kombinert med helproteser i begge knær klarte jeg for eksempel ikke å gå i trapper, forklarer Rannveig.

Hun meldte seg på et Roede-kurs for seniorer, hos Kari Bast Buer, og det siste året har hun kvittet seg med nærmere 40 kilo!

- Dette har gitt meg et helt nytt liv – før dette hadde jeg så vondt i føtter og knær at det var som å slepe seg rundt på glødende kull, mens nå kan jeg gå i timevis uten besvær, forteller den spreke pensjonisten.

– Jeg var nylig i Australia og travet rundt i både ørken og regnskog, uten overhodet å merke at jeg har proteser i knærne! Det handler rett og slett om justeringer av spisevanene og litt planlegging. Jeg spiser litt mindre til hvert måltid, men oftere og mer regelmessig. I tillegg spiser jeg mer grønnsaker og grove kornvarer, drikker mye mer vann og har kuttet ned på kaker og sukker. Jeg unner meg selvfølgelig også noen ”godbiter”, det er viktig å leve så normalt som mulig og det gjør jeg, forsikrer Rannveig. Hun forteller at i Roede-opplegget kan ALT i utgangspunktet spises, du trenger ikke ”å slutte” med noe.

-Jeg er nå lykkelig over å ha lagt av meg en byrde på nærmere 40 kg, som jeg slipper å dra med meg i alle gjøremål gjennom dagen! Fysioterapeuten jeg trener hos synes jeg blir sprekere og sprekere jo eldre jeg blir – og jeg har nylig gått til innkjøp av mine første høyhælte sko på 15 år, ler Rannveig.

- Det finnes ingen hemmeligheter eller snarveier til et lettere liv. Et variert og sunt kosthold som du liker og trives med, kombinert med fysisk aktivitet er fortsatt det viktigste. Vår erfaring er at det er lettere å lykkes i en gruppe, sammen med en kursleder og andre som har samme mål, sier Jeanette Roede.

Artikkeltags