Røde Kors fortviler etter tyveri: – Dette ødelegger beredskapen

STJÅLET: Redningsflåten til Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps RC "Veritas" har blitt stjålet fra Ferjeodden på Tjøme.

STJÅLET: Redningsflåten til Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps RC "Veritas" har blitt stjålet fra Ferjeodden på Tjøme. Foto:

Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps var én redningsflåte fattigere da de kom til Ferjeodden 1. juledag.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det er flåten RC «Veritas» som noen har tatt seg friheten til å ta med seg. Dette er leder for Tjøme og Hvasser Røde Kors, Egill Elvestad, svært skuffet over.

– Jeg må si at dette er utrolig dårlig gjort.

Ødelegger beredskapen

Redningsflåten som er stjålet er svært viktig for mannskapet om de må rykke ut, og tyveriet går hardt ut over sikkerheten.

– Det er kjedelig at noen vil ramme oss som jobber med dette frivillig, og det ødelegger en del av beredskapen, sier Elvestad.

For ikke mer enn en drøy måned siden mottok hjelpekorpset 123.000 kroner til nytt utstyr på RC «Veritas». Dette dekket blant annet opp for en trøkk den fikk i sommer.

LES OGSÅ: – 2018 ble et tøft år, men jeg angrer ikke på endringen

– Fortærende

Teknisk ansvarlig for flåten, Stian Bøe, forteller til Tønsbergs Blad at den har blitt stjålet en eller annen gang i tidsrommet fra 18. desember til første juledag.

– Det er fortærende at noen ønsker å ødelegge for oss som jobber med dette frivillig. Denne flåten har en verdi på rundt 20.-25.000 kroner, og det er veldig mye penger for oss.

Bøe må nå bruke mye tid på å gå igjennom videoovervåking fra båten, i håp om å finne den eller de som er skyldige.

– Nå må jeg bruke flere timer på overvåkingen, i tillegg er det politianmeldelse og vi må få tak i en ny flåte.

Bøe forteller at de har vært i kontakt med naboer som ikke har sett mistenkelig aktivitet, men håper at flåten vil komme til rette.

– Vi oppfordrer jo de som har stjålet den til å levere den tilbake, og dropper en eventuell anmeldelse om det skjer. Jeg håper virkelig at noen vil få dårlig samvittighet og dermed leverer den tilbake til oss.

LES OGSÅ: Belinda og Sondre har jobbet i flere måneder for å sette sammen kveldens inkluderende fest: – Det er mange ensomme i julen

Artikkeltags