(Tønsbergs Blad)

– Da har våren kommet til Tønsberg, skriver Tønsberg kommune på sine Facebook-sider.

Og det betyr stell og beskjæring av trær, planter og busker, og masse hageavfall.

Både i Tønsberg og på Nøtterøy har fristen for å bestille hageavfallssekker denne våren løpt ut. Men du kan fortsatt skaffe deg dem gratis.

Her kan du hente hageavfallssekker

Dersom du bor i Tønsberg og glemte det, kan du selv hente hageavfallssekker hos kommunens lager på Kilen. Det vil være mulig fram til 11. mai, informerer kommunen.

Åpningstidene er mandag til torsdag klokka 07-15 og fredag klokka 07-14.

Nytt av året er at Tjøme-folk også har henting av hageavfallet inkludert i renovasjonsgebyret.

Folk i Færder kommune kan hente sekkene hos kommunens servicesenter på Borgheim. Her er åpningstidene mandag-onsdag klokka 08-15, torsdag klokka 09-15 og fredag klokka 08-15.

Dette er hageavfall

Som hageavfall regnes løv, kvist, planter, gress og bark. Kvister kan kappes til en meter og buntes sammen med tau uten å legges i sekker. Maks 15 enheter blir hentet per husstand, og hver av enhetene skal ikke være tyngre enn 25 kilo.

Hageavfall i plastsekker, stubber og annet avfall vil ikke bli tatt med av renovatøren når hageavfallet samles inn. Hageavfall kan imidlertid leveres gratis på gjenvinningsstasjonene hele året.

Ny ordning på Nøtterøy

Mens man tidligere måtte bestille henting av hageavfall på Nøtterøy, blir det nå hentet til fastsatt dato hver vår og høst, på samme måte som i Tønsberg. Det hentes på din normale hentedag, og skjer i uke 16 på Nøtterøy og uke 17 på Tjøme.

Hentingen er inkludert i renovasjonsgebyret.

Reinger må betale ekstra

Mens folk i Tønsberg og Færder får hentet hageavfallet, er dette ikke inkludert i renovasjonsgebyret i de andre kommunene i Vestfold. Her blir folk fakturert dette over renovasjonsregningen. Fristen for å bestille henting er 20. april.