Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesordføreren får hatbrev og trusler: – Skrekkelig ubehagelig

Artikkelen er over 3 år gammel

– Et økende problem for politikere og offentlige ansatte, mener politiet.

(Tønsbergs Blad)

Fylkesordfører Rune Hogsnes (H) er én av flere politikere som har fått hatbrev og trusler. Nylig fikk han en e-post i forbindelse med valg av ny fastlandsforbindelse, skriver NRK som har fått tilgang til brevet:

«Jeg håper du er beredt til å ta konsekvensene av å fatte et vedtak som ikke noen på Nøtterøy ønsker …. Du får tolke det som du vil»

Hogsnes sier han først oppfattet brevet som en trussel på liv og helse, men at han etter hvert tenkte at budskapet heller dreide seg om politisk valg. Han sier han tidligere har mottat flere trusler av langt alvorligere karakter enn dette og ber folk tenke seg om to ganger før de sender avgårde slike meldinger.

LES OGSÅ: Avlyser på grunn av ekstrem brannfare 

Tenker ikke på mottakeren

– Det som er uheldig, er at de som sender slike mail ikke tenker på at de sender det til helt vanlige folk med familie. En skal tåle mye som politiker. Å kalle meg idiot, kan en jo spare seg for, men jeg går ikke til politiet med det. Men når noen skriver at jeg kan få juling eller komme til skade på annet vis, da anmelder jeg tvert. Trusler som går på liv og helse kan vi politikere ikke ignorere, sier han til NRK.

Leder for krimavdelingen i Vestfold Knut Erik Ågrav, sier han har inntrykk av at det har skjedd en økning i antall trusler mot politikere og offentlige ansatte.

– Det blir friskere ordbruk i sosiale medier og aviser med kommentarfelt. Noe av dette kan utvikle seg til trusler. Noen sender også mail direkte til politikere og andre kjente personer, sier Ågrav til NRK.

LES OGSÅ: (+) Arve Høiberg (Ap) mener Tønsbergs Blad fremstiller ham som en diktator 

Ringte avsenderen

Det hører med til histioren at e-posten som dumpet ned i innboksen til Hogsnes ikke var sendt anonymt, og at Hogsnes ringte vedkommende som hadde sendt den. Da fikk han en klar unnskylding.

Kommentarer til denne saken