Gå til sidens hovedinnhold

Mandag går Langemyhr til retten mot staten: – Har ikke noe annet valg

Artikkelen er over 2 år gammel

Harald Langemyhr ble tiltalt for bedrageri for ti år siden, men frikjent i retten. Nå krever han oppreisning fra staten.

(Tønsbergs Blad)

Mandag begynner rettssaken der Harald Langemyhr saksøker staten, ved Justis- og beredskapsdepartementet, for erstatning for uberettiget straffeforfølgning.

– Jeg ønsker å få dekket tapet som jeg har lidt i forbindelse med urettmessig straffeforfølgelse, sier han til NRK Vestfold.

Tiltalt for bedrageri på 16,5 millioner

Det var i 2008 at byggmesteren fra Tønsberg ble anmeldt av Oslo kommune for bedrageri på 12,5 millioner kroner, og forsøk på bedrageri på ytterligere 4 millioner. Saken var i forbindelse med oppussingen av Økern sykehjem fra 2007 til 2008.

Ifølge Langemyhr hadde de en ordrereserve på 250 millioner i det tidsrommet politiet igangsatte sin aksjon.

Langemyhr ble i 2012 frifunnet for bedrageri av Oslo tingrett. Han mener derfor han har rett på de pengene som han ville ha tjent dersom han ikke hadde blitt tiltalt.

LES OGSÅ: Langemyhr krever erstatning for tapt inntekt

– Tungt og slitsomt

Staten på sin side mener Langemyhr ikke har krav på ytterligere erstatning og oppreisning utover det han allerede har blitt tilkjent av Statens sivilrettsforvaltning. Og at kravet fra selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS er foreldet.

– Vi er uenige. Det er derfor det dessverre blir en sak av det i retten. Jeg synes det er tungt og slitsomt, men føler at jeg ikke har noe annet valg, avslutter Langemyhr.

LES OGSÅ: Langemyhr nektet å betale elektriker – regningen ble nesten doblet

LES OGSÅ: Harald Langemyhr er Jensens baderomsekspert

Les flere nyheter på tb.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.