Nytt liv for gammel skole

Erik Lindahl  og Nils Petter Berg fortalte om planene for skoleeindommen på Skjerpe. Nå er søknaden om bruksendring kommet inn.

Erik Lindahl og Nils Petter Berg fortalte om planene for skoleeindommen på Skjerpe. Nå er søknaden om bruksendring kommet inn.

Artikkelen er over 5 år gammel

Den gamle skolebygningen på Skjerpe skal tas i bruk igjen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I februar fortalte Nils Petter Berg og Erik Lindahl om planene for den gamle skolebygningen på Skjerpe, den gamle skolebygningen mellom Tømmerholt og Tenvik.

I Vestfoldarkivene kan vi lese at Skjerpe skole ble opprettet av Vestfold fylke 1. april 1966 som ungdomspsykiatrisk behandlingshjem. Det var da 12 døgnplasser fordelt på to avdelinger. I 1971 ble den ene avdelingen omgjort til dagavdeling. Nytt skolebygg stod ferdig i 1972.

I 1992 overtok Skjerpe ansvaret for deler av undervisningen i barnevernsinstitusjoner. I 1994 ble Skjerpe skole innlemmet som en del av den nyopprettede Skolen for sosialmedisinske institusjoner, en egen virksomhet under Vestfold fylkeskommune.

Lokalene har også huset SMI-skolen.

Her har Skjerpeveien 2 AS planlagt å ha næringssenter, og nå søker firmaet om bruksendring for arealene i det som har vært benyttet som skolebygg.

Herfra vil de leie ut her til kontor- og lagerlokaler for håndverks- og konsulenttjenester.

I annonsen på finn, beskrives eiendommen og prosjektet slik: "Kontor-/verksted- og lagerlokaler fordelt på 5 forskjellige næringsbygg, hvorav det ene verkstedbygget er fullt utleid. Eiendommen har tidligere vært benyttet som skole og ligger i naturskjønne omgivelser og flotte friluftsområder. Lokalene har varierende innredning med hovedsakelig laminat og linoleumsbelegg på gulv og malte vegger. Utleier vil etter nærmere avtale tilpasse lokalene etter leietakers ønsker og behov."

Nabovarsel er sendt, og det er ikke kommet inn klager, ifølge Spir arkitekter, som har oppdraget.

Artikkeltags