Utstillingen åpner fredag.

Gjennom flere tiår har illustratøren og billedbokforfatteren Svein Nyhus fra Tjøme gledet sitt stadig voksende publikum. Ikke bare har han skrevet og illustrert 14 egne barnebøker, han har også illustrert mange av sin kone Gro Dahles bøker, og også andre forfattere. I fjor gjorde han kjempesuksess med billedboken «Hva sier reven?», et samarbeid med Ylvis – brødrene.

-Nyhus har et særegent billedspråk og formidler både filosofisk og eksistensiell undring. Han har mottatt en rekke priser for sine arbeider.I tårngalleriet på Fulehuk viser han 8 ciglee – trykk. Dette er en metode som blir stadig mer benyttet av billedkunstnere for å fremstille digitale utskrifter av høy kvalitet. Motivene er hentet fra barnebøker, inklusiv «Hva sier reven ?», opplyses det i en pressemelding.

Kaia Dahle Nyhus, datteren hans, er også billedkunstner. Hun er født i 1990, har studert visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Oslo, illustrasjon ved Kunsthøyskolen i Luzern og Billedbøcker før barn ved Høyskolen for Design i Gøteborg. Hun har illustrert tre barnebøker og laget flere bokomslag. Animasjonsfilm har hun også drevet med. Sin unge alder til tross, har hun allerede rukket å motta flere priser for sine arbeider.

- Kaia benytter seg også av ciglee-teknikken. Hvert av de 11 bildene består av Kaias «kommentarer» til morens underfundige dikt. Kombinasjonen av Gro Dahles tekst og datterens tolkning av diktene er rett og slett en herlig opplevelse, hevdes det.

Rådmannen på Nøtterøy, Toril Eeg, vil åpne utstillingen nå på fredag.