(Tønsbergs Blad)

En av dem som ble mistenksom, er en 37 år gammel kvinne i Fjellveien på Nøtterøy.

– Det skurret for meg og jeg tenkte at dette ikke var en ordentlig innsamling. Han gikk rundt med et skilt som om det skulle være noe ordentlig, men bare sto der uten å si noe, forteller kvinnen fredag.

Mannen skal ikke ha sett etnisk norsk ut, og hadde en buff på hodet. 37-åringen husker ikke nøyaktig hva det sto på bøssen, men tror det var noe til inntekt for barn.

– Naboen reagerte også, og tenkte det samme som meg. Vi snakket sammen rett etterpå, forteller hun.

Bøssebæreren kom på døra hennes på Nøtterøy rundt klokken 16.45 fredag. Hun ringte og gjorde politiet oppmerksom på henvendelsen hun fikk på døra.

– Jeg syntes det var ekkelt, og stusser litt over at noen får ha en så tett oppsamling inntil Tv-aksjonen søndag.

LES OGSÅ: – Bli med på giverstafett

Flere har reagert på bøssebærerne

I politiets interne logg ser operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold-politiet at også tre andre personer har varslet dem om mistenkelige bøssebærere. Disse meldingene kom fra Tolvsrød-området i Tønsberg.

– Vi har fått meldinger om både en mann og en dame. Begge snakker gebrokkent norsk, og mannen beskrives som i 40-årene. Kvinnen beskrives som «litt eldre», sier Indahl.

Innringernes vurderinger viste seg å stemme. Alt var ikke på stell.

– Det ble stoppet noen i Tønsberg tidligere i dag. De hadde en form for dokumentasjon som i utgangspunktet så korrekt ut, men etter nærmere undesøkelser viste det seg å være hjemmesnekra, sier Indahl lørdag.

Disse sitter nå i arresten i Tønsberg,

Arresterte flere med falsk dokumentasjon

Også i Sandefjord har det kommet inn flere tips til politiet om bøssebærere som snakker gebrokkent, men disse kan ikke være de samme som i Tønsberg, siden disse ble pågrepet tidligere på dagen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med dem slik at de kan sjekke at identifikasjon og dokumentasjon er i orden.

– Vi har fått noen telefoner og prøver å få lokalisert dem, men foreløpig har vi ikke truffet på dem, sier operasjonsleder Indahl lørdag ettermiddag.

Ifølge politiet er det ikke uvanlig at noen benytter sjansen rett før tv-aksjonen til å samle inn ulovlig.

– Dette går på bedrageri, når de samler inn midler til noe som tilsynelatende ikke eksisterer, sier operasjonslederen, som har sendt en patrulje til Sjøstrand i Sandefjord etter tips fra publikum.