Gå til sidens hovedinnhold

Erik Holmelin: – Vi har ikke snudd, det er bare noe Egeland håper på

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er ikke togopprør i Høyre til støtte for SVs syn, sier Erik Holmelin.

(Tønsbergs Blad)

– Hårreisende løsning, har Erik Homelin (H), kalt Nøtterøy-korridoren.

Det utspillet står han ved.

Fremdeles imot jernbane i dagen over Nøtterøy

Avisoppslaget har Lars Egeland (SV) kalt «togopprør i Høyre til støtte for det SV har ment».

– Det er helt feil, Høyre har ikke snudd, det er bare noe Lars Egeland håper på. Vi har sagt nei fordi Bane Nor insisterer på en bruløsning som er helt forferdelig. SV er de eneste som ønsker den løsningen, det er jeg sikker på at velgerne har merket seg. Tunnel under Nøtterøy får vi ta stilling til hvis det blir aktuelt, men det er ingen planer om å utrede det, sier Erik Holmelin.

Lars Egeland, som er Vestfold SVs førstekandidat til stortingsvalget har hele tiden gitt uttrykk for at han ønsker Nøtterøy-korridoren utredet.

Ordførerne står samlet

Slik Bane Nor har tegnet den inn i kartet, skal den gå i bru over Kanalen, inn i fjellet under Teieskogen og i bru over Vestfjorden, videre over Vear.

Den løsningen har både Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang og Tønsberg-ordfører Petter Berg, sagt at de ikke ønsker fordi det betyr betydelige inngrep i landskapet på Nøtterøy, i Stokke og over Vestfjorden.

– Dette er en lokal debatt, beslutningen bør i utgangspunktet ligge lokalt, sa Audun Lysbakken da han var på valgkampturné i Vestfold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.