Sea King og politi søkte etter båt i Vestfjorden

Sea-King henger over Vestfjorden utenfor Sjuestokkstranda på Vear.

Sea-King henger over Vestfjorden utenfor Sjuestokkstranda på Vear. Foto:

Fryktet båtfører hadde falt over bord.

DEL

(Tønsbergs Blad) Ved 13.30-tiden fikk Tønsbergs Blad inn flere meldiger om et Sea King-helikopter som hang over Vestfjorden mellom Vear og Munkerekka.

– Vi fikk melding fra Hovedredningssentralen klokken 13, om å bistå i søket etter en båt i drift ved Tørkopp på Nøtterøy, sier operasjonsleder Tond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet rykket ut med patruljer på land og med politibåten. Også Røde Kors-båten Veritas og Skjærgårdstjenesten deltok i søket.

Det var HRS Sør-Norge som styrte aksjonen.

– Fryktet person over bord

– Den første meldingen kom fra en person på Nøtterøy som hadde obervert en rød båt på ti-tolv fot, på vei sørover. Båten skal plutselig ha gått ned i hastighet, uten at melderen kunne se noen om bord, sier redningsleder Thoralf Juva i HRS Sør-Norge.

De fryktet at noen kunne ha ramlet over bord og at båten fortsatte fremover.

– Et Sea King-helikopter tok av fra Rygge for å gjøre søk fra lufta, samt at politiet rykket ut. Også Røde Kors-båten Veritas og skjærgårdstjenesten ble satt i aksjon.

Området ble gjennomsøkt og det ble observert en båt som passet til beskrivelsen i fjorden - med fører om bord. Dermed ble søket avsluttet.

– Vi jobber jo ut i fra hva som kan ha skjedd, derfor settes så mange i aksjon for å løse saken, men heldigvis fikk dette en lykkelig utgang denne gangen, sier Juva.

Artikkeltags