(Tønsbergs Blad)

– I starten var det veldig mye fram og tilbake. Vi hadde forskjellige ideer, men så kom vi fram til at vi hadde lyst til å løse et reelt problem, forteller salgssjef Sara Joaquim (17) i ungdomsbedriften MyHelp.

Sammen har de laget et sammenleggbart skohorn i tre og metall.

– To av dem som er med på prosjektet jobber i skobutikk og fortalte at mange av deres eldre kunder ikke klarte å prøve de skoene de hadde lyst til. Mange hadde vanskeligheter med å bøye seg ned, og var avhengig av hjelp for å få på seg sko.

Vi ville gjøre noe for å hjelpe til, og kom på ideen med et sammenleggbart skohorn som man kan ha med seg i veska.

 

– Seks sterke meninger

Annenklassingene bak ungdomsbedriften MyHelp består av Sara Joaquim (17), Thea Sofie Alveid (18), Sigrid Kirkebø Landa (17),Eira Eidsvåg (17), Mario Bjekic (17), og Magnus Andresen (17).

– Vi samarbeider veldig bra, forteller Joaquim. Vi jobber hele tiden sammen og fordeler oppgaver så alle får bidra. Vi er gode venner utenom bedriften og det hjelper mye på samarbeidet, mener hun.

– Selvsagt har det har oppstått diskusjoner. Vi er seks stykker med sterke meninger, men vi løser konflikter på en god måte. Hvis vi ikke blir enige er det flertallet som bestemmer, forklarer hun.

SE OGSÅ: Sprit-taxi tatt på fersken

Ingeniørsamarbeid

– Vi tok kontakt med Marius Imset som er ingeniør. Han har jobbet mye med produktdesign tidligere og sa seg villig til å hjelpe oss med å lage en prototyp og tegninger.

– Vi har brukt en 3D printer til å lage håndtaket. Det er hult, og dermed mulig å feste til teleskopstangen. Mekanikken i skojernet er laget i samarbeid med H. Henriksen Mek. Verksted A/S.

– Vi sendte over tegningene som vi fikk av Imset. Av alle de forskjellige typene som ble foreslått endte vi til slutt opp med den beste varianten.

 

SE OGSÅ: Sandra (19), Miriam (18) og Katrine (18) satser på kreativt design for hunder

– Stor etterspørsel

På fylkesmessa ble ungdomsbedriften hedret med premier i kategoriene beste forretningsplan, beste innovative produkt, beste sosiale entreprenørskap, beste utstilling, beste salg- og servicebedrift.

I tillegg stakk de av med den gjeveste prisen – 1. premie for beste ungdomsbedrift.

– Det har vært utrolig gøy, og har gått over all forventning, forteller Joaquim.

Nå håper gjengen bak MyHelp å kunne gå videre med produktet.

– Vi håper på å få skojernet ut på markedet.  Akkurat nå er vi i kontakt med ulike bedrifter og skobutikker. Vi håper på svar, og har for tiden 10 skojern som vi kan selge, sier Joaquim.

– De vi har snakket med sier de har savnet et slikt produkt. Vi har fått veldig god respons. Vi har vært i kontakt med en ergoterapeut som jobber med hjelpemidler for eldre. Hun sa at dette var en kjempegod idé, forteller salgssjefen.

Den gode responsen har fått produktutviklerne til å vurdere fremtiden.

Vi har jobbet veldig hardt og det er moro og få igjen for alt arbeidet. Jeg tror jeg kan snakke for alle når jeg sier at jeg har fått veldig sansen for innovasjon og denne måten å jobbe på.

Jeg har begynt å vurdere lignende studier for fremtiden, forteller Joaquim.

SE OGSÅ: Dette synet gjør taxisjåførene irriterte(+)