Brannmenn reddet svane på isen

HOLD DEG HELST PÅ LAND: Under svaneaksjonen fikk brannvesenet også testet isforholdene tidlig i desember.

HOLD DEG HELST PÅ LAND: Under svaneaksjonen fikk brannvesenet også testet isforholdene tidlig i desember. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

To brannmenn kledde seg i overflateredningsutstyr og sørget for å få en unge svanen inn til land. Da fikk de samtidig sjekket isforholdene.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Det var en ung fugl som ikke behersket underlaget is så godt. Den var ikke frosset fast, det skjer så å si aldri. Kun om fuglen er syk eller skadet. Vi brakte den til land, sier brannmester Arne Sørum til Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook.

Svanen ble hentet i Byfjorden utenfor Danholmen på Nøtterøy tidlig fredag ettermiddag. Trygt inne på land og med et mindre utfordrende underlag, skal svanen ha strukket halsen og slått ut vingene.

– Uten at vi er noen eksperter, så den uskadd ut, sier Sørum.

– Utrygg is

SÅ FRISK UT: Så langt vaktlaget fra stasjon Nøtterøy kunne se, var det ingenting som tydet på at svanen var skadet.

SÅ FRISK UT: Så langt vaktlaget fra stasjon Nøtterøy kunne se, var det ingenting som tydet på at svanen var skadet. Foto:

Brannvesenet anbefaler ingen å gå ut på isen slik forholdene er nå.

– Isen er ikke trygg. Flere ganger sprakk den da mannskapene tok seg inn. Litt vind er nok til at det er direkte farlig å ta seg ut på isen, sier Sørum.

Han understreker at selv med fortsatt kulde og tykkere is, bør man absolutt ha med sikringsutstyr dersom man begir seg utpå.

LES OGSÅ:  Fant fire døde svaner: – Det var et forferdelig syn (+)

Artikkeltags