- Det har vært noen søvnløse netter i perioder, blant annet da de bestemte seg for å satse på et mikrobryggeri. Men nå sover jeg godt om natten. Det er ikke så mye vi kan gjøre fra eller til akkurat nå, smiler Mathias Krüger.

Onsdag skal hjertebarnet hans ut i butikkene på øyene. 4.000 liter med øl er tappet i flaskene med de karakteristiske signalflaggene på.

SE BILDER FRA BRYGGERIET HER!

- Vi har fått mer oppmerksomhet rundt bryggeriet vårt enn vi først regnet med, og solgt mer øl i starten enn det som var planlagt, innrømmer Krüger.
- Men vi har fortsatt presset på oss, for vi må beholde kundene våre. Folk må like ølet vårt, og må ville kjøpe det igjen og igjen.

Alle mulige folk har meldt sin interesse. Det kan være 60 års-lag vil se på produksjonslokalene, hjemmebryggere vil se mer og vanlig folk som kanskje vil prøve å brygge øl.

I de tidligere renseri-lokalene i Tønsberg er det liv, selv om det er søndag ettermiddag. De svære, blanke tankene som ble bestilt gjennom et israelsk firma, laget av metall fra Kina og sveiset sammen av koreanere, er alle i bruk. Dampkjelen er fra Italia og flaskelinja er fra Storbritannia. Med andre ord, det er et internasjonalt bryggeri som familien fra Nøtterøy og Tjøme jobber i.

God dialog med kjedene

Færder mikrobryggeri har inngått avtaler med store butikkjeder som Meny og Rimi, en prosess som har gått greit i følge Mathias Krüger.

- Det har vært bra prosess. Klart det er tungt å komme inn i de store kjedene, for også de skal jo også tjene penger på varene. Samtidig har de vært glade for at vi har såpass stor kapasitet i produksjonen at vi kan levere mer øl hvis dette blir populært, sier han.

Foreløpig har mikrobryggeriet planlagt å lage 50.000 liter øl i året, men har kapasitet til 350.000 liter.
- Per definisjon kan vi kalle oss et mikrobryggeri, men øker vi produksjonen litt så når vi nok grensen til at vi ikke lenger kan kalle oss det, sier Krüger.

Liten stab

Det er en forholdsvis liten stab som lager ølet i dag. Pappa Steinar er daglig leder, mamma Tone er salgssjef og egentlig litt alt mulig-dame, mens Mathias er bryggersjef og produkjonsansvarlig. I tillegg kommer en brygger og to karer som jobber med tappingen.
- Nå har det vært litt vanskelig å komme utenom mye dugnadsjobbing. Venner og slektninger har vært med og jobbet mange timer nå i innspurten, sier Mathias Krüger.

Familien har satset 14 millioner kroner i Færder mikrobryggeri. I begynnelsen konsentrerer de seg om å lage fire-fem typer ale, blant annet er fire tanker med juleøl mer eller mindre klar til tapping.

SE BILDER FRA BRYGGERIET HER!