Kunst fra øyene til Tønsberg

Artikkelen er over 10 år gammel

15 lokale kunstnerne som er med på sommerutstilling i Galleri Arneberg i Tønsberg i sommer.

DEL

Elisabeth von Krogh, Johan Mørch og Tor Erik Gorud fra Nøtterøy og Arne Bjørnstad og Finn Graff fra Hvasser er blant de 15 lokale kunstnerne som er med på sommerutstilling i Galleri Arneberg i Tønsberg i sommer.

- Siden det i år ikke blir noe av den tradisjonelle sommerutstillingen i Slottsfjellstårnet, tar vi over stafettpinnen og lager salgsutstilling med 15 kjente lokale kunstnere og kunsthåndverkere her hos oss på Møllebakken, sier Fredrik Printz i Galleri Arneberg i Tønsberg.

På vegger og i hyller i det nye, intime galleriet rett nedenfor Haugar Vestfold Kunstmuseum blir det et svært så variert utvalg av lokal kunst – keramikk og kunsthåndverk, håndblåste glass og håndlavede tollekniver, grafikk og smykker, tegninger og malerier, redisignede sommerkjoler, kort og kunstbøker.

Mer enn øl og jubalong

- Det blir salg ”rett fra veggen”. Så får vi heller fylle opp igjen når alt blir revet vekk, sier en optimistisk gallerist Printz med glimt i øyet. Han syns det er trist at både sommerutstillingen i Slottsfjellstårnet og Vestfold Fylkesmuseum er stengt i sommer.

– De tusenvis av turister som besøker Tønsberg-distriktet om sommeren vil vel ha noe i tillegg til øl og jubalong på Brygga, sier han. – Kan vi bidra til litt mangfold og gi sommergjestene en fin kunstnerisk opplevelse, er vi selvsagt svært fornøyd.

Sprøstekte vafler

I tillegg til kunst og kunsthåndverk byr Galleri Arneberg på en kopp kaffe og en sprøstekt rømmevaffel på sin skyggefulle terrasse midt i sentrum.

15 lokale kunstnere

Blant kunstnerrne som stiller ut er Cecilie Morgenstierne fra Tønsberg med keramikk, Helga Solbakken fra Tønsberg (Se min kjole) med redisignede sommerkjoler, Tore Moen fra Kongsberg (tidligere Tønsberg) med håndlagede tollekniver og sølvsmykker, Eva Bødtker-Næss fra Tønsberg med veggfriser, Åke Berg fra Larvik med litografier, Glasshytta i Vivestad med håndblåste glass, Marianne Arneberg fra Tønsberg med trykk, kunstkort og tegninger, Elisabeth von Krogh fra Nøtterøy med keramikk, Arne Bjørnstad fra Hvasser med keramikk, Elfi Sverdrup fra Stokke med smykker, Rolf Nerli fra Tønsberg med grafikk, Finn Graff fra Hvasser med avistegninger, Johan Mørch fra Nøtterøy med akvareller og trykk og Tor Erik Gorud fra Nøtterøy med trykk og malerier.

Utstillingen, som har fått navnet Sommer, sol og sjø, åpner torsdag 3. juli og varer helt frem til søndag 3. august.

Artikkeltags