Kunst for hele familien

Artikkelen er over 6 år gammel

Søndag er det familiedag på Haugar med omvisninger, rebuser og kreative aktiviteter for hele familien!

DEL

- Vi vil legge vekt på Pushwagners utstilling som har mottatt veldig gode kritikker. Velkommen til en kreativ og inspirerende dag, opplyses det i en pressemelding.

Haugar presenterer Hariton Pushwagners (f. 1940) mest kjente kunstverk: Soft City (1969-75), A day in the life of family Man (1980) og Apokalypse Frieze (1986-93). Disse tegneserieaktige bildene kan tolkes som en kritikk av det moderne samfunnets samlebåndstilværelse. Pushwagners Selvportrett (1973-93) består av 23.000 små mennesker tegnet inn i et rigid system inne i kunstnerens hode. Dette motivet kan tolkes som Pushwagners syn på verden.

- Vi lar oss inspirere av nettopp dette bildet i en oppgave hvor barna selv kan tegne deres tanker og ideer i omrisset til Pushwagners hode. Dette verkstedet er utviklet av kunstneren Kari Prestgaard, og vil foregå på 110-rommet. Vi lar oss også inspirere av Pushwagners tegneserieestetikk, og finner på vår egen tegneseriefigur, loves det fra Haugar.

Bente Stokke åpnet sin utstilling Navigasjon forrige helg, og tar utgangspunkt i Haugars historie med referanser til både sjømannsskolen og vikingtiden. Leder for kulturarv i Fylkeskommunen, Terje Gansum, har nylig foretatt en utgraving i gravhaugene utenfor Haugar. Stokke benyttet kull og jord fra denne utgravingen i sine eksperimentelle og stedsspesifikke installasjoner. På verkstedet er det en skattekiste fylt med sand hvor barna kan grave ut en spennende ting, akkurat som en arkeolog! Det er også utstilt kranier fra ulike dyr, kan dere gjette hvilket det er? Disse mystiske tingene skal danne utgangspunktet til en tegning som kan forklare hva tingene har vært for lenge, lenge siden.

På Pushwagner-utstilling kan barna delta på en spennende billedjakt med premier til 3 familier med flest riktige svar. Det er med andre ord mange grunner til å ta seg turen til Haugar førstkommende helg!

Artikkeltags